• Головна
  • Новий рік 2020: у чому зустріти Срібного Щура та що подати до столу
16:16, 31 грудня 2019 р.
Надійне джерело

Новий рік 2020: у чому зустріти Срібного Щура та що подати до столу

Новий рік 2020: у чому зустріти Срібного Щура та що подати до столу

Тотемною твариною прийдешнього 2020 року буде Срібний, або Білий Металевий Щур, задобрити якого не складно - достатньо кількох “правильних” страв, прикрас на ялинку та одягу.

Як повідомляє кореспондент сайту 032.ua, на новорічний стіл не рекомендують ставити страви зі свинини - дуже жирне та “важке” для організму, так само як і смажені страви. 

БілийЩур

БілийЩур

Не варто також додавати до святкових страв бобові, капусту й редиску. Споживання картоплі слід обмежити і не зловживати нею в якості гарніру. Також гризун не любить цитрусових, зокрема, апельсинів, лимонів і кислих ківі. На стіл найкраще подавати більш солодкі фрукти, а газовані й сильно алкогольні напої варто замінити узваром чи компотом домашнього приготування або соком.

Сирні мишки

Страви на новорічному столі можуть бути не дуже великими за об’ємом, але при цьому різноманітними. Головною стравою для м’ясоїдів може стати будь-яка страва з птиці - курки, гуски, індика чи качки. Немає обмежень у споживанні риби й морепродуктів. Рекомендується до вживання широкий асортимент овочів, які попередньо були проварені чи пройшли іншу термічну обробку. Звичайно ж, головному Щурику до вподоби різноманітні сири, солодощі, крупи, а також ягідні й трав’яні чаї, вина і лікери.

Новорічна птиця

Новорічна птиця

Хорошим рішенням буде приготувати птицю і овочі на грилі, а також запекти яблука чи груші. Можна також запекти і картоплю, але на гарнір більше вживати рису. Із салатів, оптимальним рішенням буде класичний “Олів’є”, “Оселедець під шубою” чи “Мімоза”, підійдуть і салати з крабовими паличками та суто овочеві.

Сирна тареля

Сирна тареля

Поставити на святковий стіл можна безліч закусок, як-то сирні кульки чи палички, грінки з додатками, м’ясні, сирні й овочеві тарелі, цибулеві кільця. На десерт згодиться великий торт, а також солодкі напої, морси, зелений або чорний чай чи какао. З алкоголю можна відкрити легке шампанське та різні викона, лікери або коктейлі на їхній основі, підійде також глінтвейн.

Легкі алкогольні напої

Легкі алкогольні напої

Страви бажано подавати у срібному чи посрібленому посуді, дотримуватись білої гами (скатертина, серветки, серветниці, прибори, свічки). А щоб рік точно був успішним, не забудьте в центр столу поставити іграшку чи статуетку щурика.

Сервірування новорічного столу

Сервірування новорічного столу

У одязі та декору ялинки й дому на Новий рік слід дотримуватися холодної гами - підійдуть речі у жовтому, блакитному, білому та срібному тонах. Щурик не любить дуже гучних феєрверків чи конфеті, тож спробуйте утриматись від них і використайте лише бенгальські вогники.

Бенгальські вогники

Нагадаємо, раніше 032.ua розповідав про те, скільки львів'янам доведеться заплатити за новорічний стіл і про головні кадрові зміни на Львівщині у 2019 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #НовийРік #цікавинки #святкування #страви #приготування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,75
EUR
42,70
42,75
PLN
9,83
9,86
Оголошення
live comments feed...