• Головна
  • Як флешмоб медиків про несправедливі умови праці вилився у Всеукраїнську акцію-протест
10:51, 18 грудня 2019 р.
Надійне джерело

Як флешмоб медиків про несправедливі умови праці вилився у Всеукраїнську акцію-протест

19 грудня у центрі Львова та у Києві о 09:00 відбудуться акції-протести медичного персоналу, які починалися з мережевого флешмобу #БудьЯкНіна.

Про це пише кореспондент видання 032.ua. Ще 22 листопада медсестра Ніна Козловська (Боярка, Київська область) звернулася до своїх колег із закликом спробувати перевернути ситуацію, яку вона вважає вкрай несправедливою: порушення прав медичних працівників, жахливі умови праці, низькі зарплати - це 3500 гривень на місяць в середньому. 

Такі реалії спонукають медпрацівників йти у приватні клініки чи їхати закордон, що негативно відбивається на комунальній медицині. Суть флеш-мобу полягала у приверненні уваги громадськості до проблем медичної сфери, а саме - негідних умов праці працівників цієї сфери. Потрібно було написати допис у мережі Facebook про неприпустимі нюанси роботи та викласти з фотографією свого робочого місця.

Ця ініціатива згодом перетворилась на ідею організувати акції, які б могли змінити прикру ситуацію, яку описує у своєму пості Ніна, а також активістка Ірина Юзик. Медичні профспілки, за словами Юзик, вирішили провести цю ж акцію, однак на два дні раніше.

Серед вимог медиків:

  • Підняття зарплати - від 8 тисяч гривень молодшому медперсоналу, до 16 та до 27 тисяч - середньому медперсоналу та лікарям відповідно;
  • Надбавки поверх окладів;
  • Повернення дольової пенсії;
  • Втілення програми із забезпечення медиків житлом
  • Зупинити скорочення лікарських закладів і медпрацівників.

Також Ніна повідомила у мережі Fb про факти залякування медиків, які збираються вийти на акцію-протест. Ніна заявила, що в разі звільнення когось із медиків після акції, вона звернеться до Всесвітньої організації по захисту прав людини. Також вона закликала викривати людей, які погрожують медпрацівникам/цям.

Нагадаємо, що 17 грудня на Яворівщині слідчі поліції затримали військовослужбовця, який збував куплені в інтернеті наркотики.

Джерело інформації: Ніна Козловська, Ірина Юзик

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032.ua #Львів #новини #медицина #акції протесту
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...