• Головна
  • Профспілки Львівщини заявили про готовність до масових протестів через новий Трудовий кодекс
10:33, 11 грудня 2019 р.

Профспілки Львівщини заявили про готовність до масових протестів через новий Трудовий кодекс

10 грудня у Львові зібралися представники профспілок області, щоб обговорити новий Трудовий кодекс та основні засади захисту прав людини за участі міжнародних експертів, представників управлінь Держпраці й Пенсійного фонду.

Як повідомили у Молодіжній раді об'єднання профспілок Львівщини, на зборах прийняли резолюцію щодо недопущення в Україні обмежень прав людини та працюючих. У профспілках вимагають публічного обговорення змін до Трудового кодексу, щоби врахувати права, свободи та інтереси найманих працівників.

збори профспілок

збори профспілок

Відповідний документ-звернення скерують до президента, народних депутатів та Кабінету Міністрів України. У разі невиконання таких вимог, профспілки погрожують вийти на регіональні та всеукраїнські масові акції протесту, страйки. Будуть також проводити інформаційні кампанії серед працівників підприємств, установ та організацій.

"Чиновниками найвищого рівня приховується підготовлений безпрецедентний за своїми масштабами антинародний проєкт Трудового кодексу України. Істотне послаблення права людини на працю, шляхом прийняття неоліберального трудового законодавства із не властивою та надуманою для нього метою росту економіки країни, впровадження «ручних механізмів» визначення і застосування прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати, спроба демонтажу колективно-договірних механізмів у сфері соціально-економічних нами категорично відкидаються", - заявили представники профспілок у резолюції.

Громадяни апелюють до того, що зміни до Трудового кодексу у багатьох положення замінять Кодекс законів про працю (КЗпП). Нові норми жорсткіше регулюватимуть стосунки роботодавця і працівника. Зокрема робітників зможуть, без зайвих проблем, звільнити під час відпустки, лікарняних та декрету.

Нагадаємо, художниця шукає у Львові українців із польським корінням для масштабного фотопроекту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #профспілки #збори #Трудовий кодекс #зміни #протести
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...