• Головна
  • Україна отримала безвіз із країною посеред Тихого океану: як "доїхати" до неї зі Львова
16:13, 2 грудня 2019 р.
Надійне джерело

Україна отримала безвіз із країною посеред Тихого океану: як "доїхати" до неї зі Львова

27 листопада у пресслужбі посольства України у США повідомили, що Україна та Маршаллові острови підписали угоду про безвіз.

Щоб відвідати цю державу, українцям варто мати при собі лише паспорт своєї країни - ніяких віз, протягом 180 днів. Про це повідомило Посольство України в США на своїй fb-сторінці.

Однак, що дістатися до неї, доведеться трішки помучитися. Адже прямих рейсів зі Львова, на жаль, немає. Якщо ж летіти з Києва, то найдешевший квиток коштуватиме від 80-90 тисяч гривень - і це в найкращому разі.

Україна отримала безвіз із країною посеред Тихого океану: як "доїхати" до неї зі Львова, фото-1

Що відомо про Маршаллові острови 

Маршаллові острови розташовані посередині Тихого океану, між Гаваями та Філіппінами. Також ця країна перебуває в асоціації зі США. Клімат - доволі різний: від тропічного - до напівпустельного. Шторми, урагани та навіть тайфуни там настільки ж типові, як і дощ у Львові. Хоча зливи там - також не рідкість, іноді трапляються й посухи.

Найімовірніше, острови були заселені близько 2000 років тому вихідцями з Південно-Східної Азії. Європейці ж відкрили ці острови "двічі": 1526 року та 1788-го відповідно.

Маршаллові острови пережили кілька важких періодів: спершу ними володіла Іспанія, далі їх "підхопила" Німецька імперія, у ХХ столітті - їх окупувала Японія, після Другої світової війни - США. Незалежність ця країна отримала з 1986 року.

Примітно, що у 2012 році на нараді ООН відзвітували, що забруднення після ядерних випробовувань, які США проводили на островах, майже незворотнє, а рівень радіації подекуди більший, аніж лишилося після Чорнобиля та Фукусіми сьогодні.

Офшори

Натомість користувачі мереж дуже по-своєму зреагували на цю новину, прочитавши її на сторінці Посольства України в США. Один із користувачів жартує, що "безвіз з країною, де рівень радіації більше ніж в Чорнобилі та Фукусімі, а населення складає близько 100 тис., безумовно значно покращить позицію України у світовому рейтингу паспортів)))".

Інші користувачі припустили, що це зроблено заради офшорів, як нова територія, де можна "ховати" свої гроші. Хтось також звернув увагу на ціну, яку слід заплатити, щоб просто дібратись туди.

Нагадаємо, що у львівська пекарня "Живий хліб" стала найкращою в Україні у номінації "Найкраща кафе-пекарня".

У зв'язку із цією новиною, редакція 032. вирішила зробити опитування: чи відвідали б ви Маршаллові острови, якби була така можливість? Чи ні?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Голос міста
Чом би й ні, ще один цікавий досвід. От тільки трішки дорогувато.
47,1%
Навряд, можна таку ж екзотику знайти і без такого надміру радіації.
52,9%
#Львів #новини #032.ua #подорожі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...