• Головна
  • 10 нововведень: що для львів’ян зміниться у грудні
15:25, 2 грудня 2019 р.
Надійне джерело

10 нововведень: що для львів’ян зміниться у грудні

Уже традиційно на початку нового місяця 032.ua повідомляє читачів про те, що саме по-новому запрацює та яких нововведень їм очікувати. У грудні ми зібрали для вас 10 нововведень, які так чи інакше вплинуть на ваше життя.

Прожитковий мінімум

фото ілюстративне

З 1 грудня в Україні зріс прожитковий мінімум - мінімальна сума, на яку, як вважається, можливо прожити місяць, і яка закладена у головний кошторис країни - держбюджет. Відтак, якщо досі прожитковим мінімум для працездатних українців вважалась сума 2007 грн, то вже з цього місяця цей показник виріс на 95 грн і становить 2102 грн. Для непрацездатного населення цей показник тепер становить 1638 грн (раніше було 1564), для дітей віком до 6 років - 1779 грн (раніше було 1699 грн) та 2218 грн для дітей віком від 6 до 18 років (раніше було 2118 грн).

Мінімальна пенсія

фото ілюстративне

Вслід за прожитковим мінімумом дещо зросла мінімальна пенсія. Якщо раніше вона була на рівні 1564 грн, то з цього місяця вона зросла на 74 грн і становить 1638 грн.

Нові банкноти

20 грудня в обіг увійдуть нові банкноти 50 грн. Вони матимуть удосконалену систему захисту та наслідюватимуть за дизайном банкноти нового покоління номіналами 20, 100, 500 та 1000 гривень. Востаннє купюру 50 грн оновлювали у 2004 році.

Трамвай на Двірцеву

У Львові завершили перший етап капітальної реконструкції пл. Двірцевої, а саме правої частини, де по-новому розмістили платформни для очікування автобусів, що курсують з автовокзалу “Двірцевого” та додали нове трамвейне кільце, яке тепер на 100 м ближче до входу на залізничний вокзал і пасажирам. Минулого тижня там встановили освітлення, контактну мережу та у тестовому режимі запустили трамвай. Вже у суботу, 7 грудня, обіцяють відновити регулярне курсування трамваїв №1, №4 та №9 на Двірцеву.

Нові тролейбуси

фото пресслужби ЛМР

10 нових “Електронів” мали виїхати на вулиці Львова ще у листопаді. Щоправда, виробник дещо запізнився із поданням сертифікатів відповідності, а в “Львівелектротрансу” були ще деякі зауваження до тролейбусів. Відтак, початок їх курсування дещо змінився і тепер обіцяють, що нові тролейбуси виїдуть на маршрути 15 грудня.

Зміни маршрутів

автобус №52 в Рудному/фото Мирослава Данилківа

Певних змін у цьому місяці зазнають деякі автобусні маршрути. Зокрема, автобус №52 з цього місяця курсуватиме до Рудного, а не лише до АС “Західна”, як раніше. А автобус №43 у напрямку з Левандівки до вул. Раковського тепер їздитиме не через вулиці Стефаника, Дудаєва та просп. Шевченка, а через вул. Дорошенка, просп. Свободи та вул. Князя Романа.

А з 3 грудня АТП-1 запускає автобусний маршрут №4А, який курсуватиме із просп. Червоної Калини через вул. Стуса до пл. Галицької в центр.

Більше переваг для громадського транспорту

фото зі сторінки "Зручне місто"

Львів намагається по-європейськи вирішувати проблему заторів, а саме надавати перевагу на дорогах громадському транспорту, який перевозить значно більше людей, ніж приватні автомобілі. Відтак, 29 листопада почали встановлювати делініатори на вул. Свєнціцького, які відділять смугу для руху трамваїв у напрямку центру.

Нові авіанапрямки

Баку/фото з відкритих джерел

Якщо раніше зі Львова до Баку можна було полетіти прямим рейсом лише у літньому сезоні з арербайджанською AZAL, то цього року така можливість з’явиться саме перед новорічними святами. З 23 грудня польоти за цим маршрутом розпочне виконувати азербайджанський лоукостер Buta Airways.

Інтернет 5G

фото ілюстративне

Саме в грудні у шести містах України, зокрема у Львові, протестують мобільний інтернет нового покоління на швидкоcті 5G. За планами, цей інтернет має бути швидшим за попереднє покоління і при цьому менш енергозатратним.

Електронні скарги на митників

фото ілюстративне

21 листопада голова Митної служби Максим Нефьодов анонсував запуск електронного сервісу для скарг на працівників митниці. Розгляд скарг, за його словами, триватиме до 5 робочих днів, а вся комунікація буде в електронній формі. Поскаржитись на дії митників можна за лінком.

Повне або часткове копіювання чи відтворення матеріалу без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #новини #громадський транспорт #тролейбуси #"Львівелектротранс" #пенсії #гроші #прожитковий мінімум #митниця #маршрутки #інтернет #авіанапрямки #лоукости #Баку
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...