• Головна
  • Експерти "візьмуться" за Поморянський замок на Львівщині
20:31, 28 листопада 2019 р.
Надійне джерело

Експерти "візьмуться" за Поморянський замок на Львівщині

У понеділок, 25 грудня, науково-дослідний центр "Рятівна археологічна служба" розпочав дослідження на території Поморянського замку, який розташований на території Золочівського району. 

Вони будуть тривати орієнтовно до понеділка, 2 грудня. Про це у коментарі 032.ua розповів директор "Рятівної археологічної служби" Олег Осаульчук.

Наразі Поморянський замок перебуває в аварійному стані. Отож, археологічні дослідження, які розпочали проводити, мають на меті виявити, який стан збереження культурних нашарувань. Вони зумовлені впорядкуванням парку, облаштуванням пішохідних стежок, а також потребою локалізувати окремі частини замкового комплексу, який був декілька разів знищений і перебудований для потреб майбутньої реставрації.

Експерти "візьмуться" за Поморянський замок на Львівщині , фото-1

Як зазначив Олег Осаульчук, роботи виконуються на замовлення департаменту архітектури та містобудування Львівської обласної державної адміністрації Загалом на цей рік передбачено на архітектуру Поморянського замку виділено 300 тис грн. 

Довідково. Поморянський замок — пам'ятка історії та архітектури в селищі Поморяни Золочівського району Львівської області. Дотепер збереглись два двоповерхові корпуси і кругла кутова вежа. Також у південному корпусі є відкрита галерея.

Нагадаємо, сьогодні, 28 листопада, на площі Двірцевій перед головним залізничним вокзалом Львова продовжили висаджувати дерева. Фото з місця події можна переглянути ТУТ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Поморянський_замок #032.ua #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...