• Головна
  • Як бабуся з Раковця перетворила свою домівку на витвір мистецтва, - ФОТО
12:58, 20 листопада 2019 р.
Надійне джерело

Як бабуся з Раковця перетворила свою домівку на витвір мистецтва, - ФОТО

Бабуся Параска проживає, у селі Раковець, Пустомитівського району Львівщини. Якщо ви коли-небудь опинитесь у цьому селі, неодмінно завітайте на її обійстя та оцініть красу помешкання.

Знайти її буде неважко - усі місцеві жителі знають, де розташований музей-оселя баби Файно, як її ще тут кличуть. "Відкрив" це місце світові Ігор Нагірний, запостивши фотографії цього місця у Facebook. Вся територія домівки пані Параски розмальована кольорами, що разом з предметами складаються у незвичне візуальне полотно ландшафту. 

Хата, брама, вікна, плитка, клумби - все розфарбоване і ніби не з цього світу. Об'єкт і справді можна виставляти як суміш життя та мистецтва, проживання серед практичних декорацій, кожна з яких виконує свою первинну функцію. Баба Файно, до речі, охоче запрошує туристів у гості, тож новим гостям буде також рада. 

Односельці розповіли, що баба Параска та її покійний чоловік - вуйко Василь - вклали дуже багато праці, щоб їхня домівка вражала різнобарв’ям.

Нагадаємо, що нещодавно у Львові вирішили замалювати муралстворення якого ініціювали студенти УКУ. Однак мурал визначили як "вандалізм".

Джерело: Ігор Нагірний

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032.ua #культура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...