• Головна
  • У Львові стартував Міжнародний конкурс оперних співаків
21:17, 13 листопада 2019 р.

У Львові стартував Міжнародний конкурс оперних співаків

У вівторок, 12 листопада, стартував V Міжнародний конкурс оперних співаків імені Соломії Крушельницької. 

У ньому бере участь 41 артист, це оперні співаки віком до 35 років з України, Вірменії, Польщі, Білорусії, Угорщини. Про це повідомили кореспонденту 032.ua організатори події.

Загалом конкурс триватиме до 22 листопада. Унікальність єдиного в Україні міжнародного конкурсу оперних співаків у Львові полягає в його широкому міжнародному контексті як учасників, так і складу журі. Змагання відбуватимуться три тури. Перший – у супроводі фортепіано, другий, куди потраплять лише 24 співаки, – у супроводі оркестру. У останньому турі змагитимуться 10 учасників. Вони будуть виступати в головних партіях поточного репертуару Львівської опери. Слідкувати за перебігом конкурсу також можна буде онлайн.

Співаки змагатимуться за призовий фонд, що сумарно складає понад 35 тис. доларів, а гран-прі складатиме 10 тис. доларів, а також низку спеціальних призів та нагород. Конкурсантів оцінюватимуть члени журі з України, Польщі, Австрії, Німеччини, Молдови та Словаччини.

Довідково. Міжнародний конкурс оперних співаків імені Соломії Крушельницької, засновником якого є Міністерство культури України, проводиться Львівською національною оперою у співпраці з Національною Всеукраїнською Музичною Спілкою. Цього року він відбудеться вже вп’яте: вперше заснований 1991 році, проводився з перервами, востаннє – ще у 2009-му. Інформаційним партнером Міжнародного конкурсу оперних співаків імені Соломії Крушельницької виступила найбільша Міжнародна асоціація європейських оперних театрів «Opera Europa».

Нагадаємо, раніше кореспондент 032.ua поспілкувався з бізнес-тренеркою Людмилою Калабухою, яка перемогла у Народному рейтингу блогерів та дізнався, як виникла ідея взяти участь у конкурсі та про народне визнання. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #оперні_співаки #конкурс #032.ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...