• Головна
  • 5 безкоштовних методів для зміцнення здоров'я
09:17, 27 жовтня 2019 р.

5 безкоштовних методів для зміцнення здоров'я

Всі наші звички безпосередньо впливають на здоров'я. Щоб не почуватися мляво та мати постійні стреси, достатньо лише додати у своє життя декілька важливих правил, які сприятимуть покращенню здоров'я. 

Про найважливіші методи, які допоможуть безкоштовно зміцнити здоров’я та самопочуття розповіла кореспонденту 032.ua спеціалістка зі здорового харчування Юлія Крілик.

Фото: Юлыя Крілик, фейсбук

Фото: Юлыя Крілик, фейсбук

Львів'янка зазначила, щоб бути здоровим та доглянутим, не потрібно витрачати багато грошей і застосовувати різноманітні пристосування. Отож, 5 методів, які допоможуть безкоштовно покращити здоров’я та самопочуття:  

Міцний та здоровий сон

Саме час, коли ми спимо, відіграє надзвичайно важливу роль для відновленн організму, відновлення сил та витраченої протягом насиченого дня енергії. Сон є найважливішим методом, який можемо використовувати для покращення здоров’я та самопочуття. Не потрібно витрачати кошти для того, щоб ввечері вчасно лягти спати. Нестача міцного сну тісно пов’язана із дисбалансом рівня цукру у крові. Якщо сон недостатній, то ви більше ризикуєте отримати стрес, відтак людині загрожуватиме ожиріння, безпліддя, різні імунні проблеми та психічні розлади. Від всього цього можна вберегтися тільки міцним сном. 

Отож, дбаючи про власне здоров’я, варто уже сьогодні ввечері раніше лягти спати, вимкнути усі електронні пристрої, щоб їх звуки та блимаюче світло не заважали спати, та насолодитись солодким міцним сном. Вже вранці ви відчуєте, що у вас набагато більше сил та енергії.

Фото: wworld.com.ua

Фото: wworld.com.ua

Заспокоїти розум та впорядкувати думки

Зараз час великих змін та напруги, адже життя стало набагато інтенсивнішим, аніж раніше. Великий негативний вплив на наше самопочуття сьогодні має стрес. Саме з різними стресовими станами у тій чи іншій мірі стикається кожен із нас. Отож, важливо витратити лише декілька хвилин щодня, щоб приділити час собі, заспокоїти розум, впорядкувати думки.

Якщо регулярно виконувати цей метод, то у вас покращится імунна система організму, зменшиться рівень напруги, розумового навантаження та відчуття фізичного болю, це також допоможе збалансувати розум та впорядкувати думки, покращити пам’ять, підвищити творчість та креативність, покращити відпочинок та сон. 

Зазначимо, процес медитації не повинен обтяжувати чи бути занадто структурованим. Адже необхідно лише спробувати заспокоїтися та врівноважити дихання. 

5 безкоштовних методів для зміцнення здоров'я, фото-3

Прогулянка на вулиці

Відновити сили вам допоможе прогулянка на свіжому повітрі. Вийдіть на декілька хвилин на вулицю, прогуляйтесь вздовж алеї, помилуйтесь деревами, небом, сонцем, всміхніться пташкам тощо. Лише 20-30 хвилин гармонії з природою допоможуть  покращити рівень кортизолу - гормон, який виконує у нашому організмі протизапальну та антистресову дію.

5 безкоштовних методів для зміцнення здоров'я, фото-4

Сила води

Не є таємницею, що наш організм на 2/3 складається з води. Саме вода, її кількість та якість впливає на врегулювання обміну речовин у людському організмі. Питний режим тісно пов’язаний із внутрішніми ритмами та станом організму. Цілюща дія полягає у виведенні з організму токсин та шлаків. Вживаючи достатньо води, ми позбуваємось шкідливих елементів, які накопичились у нашому організмі (при схудненні з водою виводяться шлаки, які знаходяться у жирових клітинах). Саме вода і її достатня кількість допоможе покращити стан шкіри, яка при зневодненні втрачає еластичність та пружність. Нестача рідини в організмі пришвидшує появу зморшок та мікротріщин. Варто пам’ятати, що вода допомагає і врегулювати температуру тіла.

Фото: pinterest.ca

Фото: pinterest.ca

Виконання фізичних вправ

Для цього не обов’язково купувати абонемент у спортзал, а можна у домашніх умовах спробувати виконувати фізичні навантаження. Адже зараз можна знайти безліч відеотренувань на різні смаки та можливості. Самопочуття та настрій обов’язково покращаться, а тіло стане більш доглянутим. 

Фото: politeka.net

Фото: politeka.net

Зазначимо, спецілістка зі здорового сну Юлія Крілик розповіла, що безкоштовні методи ефективні, якщо їх регулярного дотримуватися. Ці прості умови допоможуть подбати про власне самопочуття, відтак, сили та енергії стане набагато більше, а психічні розлади та стреси залишаться позаду. 

Додамо, кореспондент 032.ua також дізнався в експертки зі здорового харчування, які бувають причини стресу, та 11 простих методів, як уникнути стресових ситуацій. Деталі - ТУТ.

Нагадаємо, цього тижня українці традиційно перейдуть на зимовий час. Переведення годинників по-різному впливає на організм людини. Львівська спеціалістка зі сну розповіла прості поради, які допоможуть пережити такі зміни без стресу для організму. 

Підписуйтесь на наші новини в соцмережах: ФейсбукТвіттерТелеграм!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #здоров'я #поради #новини #Львівщина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,76
39,82
EUR
42,75
42,78
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...