• Головна
  • У львівському Оргзалі представлять виставку графіки "Гордість міста"
21:13, 16 вересня 2019 р.

У львівському Оргзалі представлять виставку графіки "Гордість міста"

17 вересня, о 18:00, у галереї львівського органного залу (вул. С. Бандери, 8), відкриють виставку графіки Єви Гриник - "Гордість міста".

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

Під час виставки можна буде поспілкуватися особисто з авторкою виставки, дизайнеркою однойменного проекту "Гордість міста", а також взяти участь в лотереї й спробувати смаколики.

У львівському Оргзалі представлять виставку графіки "Гордість міста", фото-1

Інформаційно-освітній проект “Гордість міста”  був започаткований громадською організацією "КонтрФорс" у червні 2017 року та вже два роки поспіль ознайомлює львів'ян і гостей міста з видатними діячами культурного й наукового життя Львова. 

У рамках проекту, в місті відбувається вже четвертий безкоштовний лекторій, де сучасні науковці та дослідники розповідають про історичних непересічних особистостей, що творили у нашому місті. 

За час існування проекту "Гордість міста", у міському середовищі експонувалось майже 30 художніх робіт-макетів від Єви Гриник, які були розміщені на рекламоносіях Львова.

"Гострий розум та спостережливість допомагають авторці у вкрай лаконічній спосіб, за допомогою авторської техніки й комп’ютерної графіки, зображати характери музикантів, архітекторів, живописців, лікарів, спортсменів, учених тощо. Оригінальний, далекий від класичних засад написання портретів метод, цілком обґрунтований вимогами часу і засадничою метою проекту ─ зацікавити й стимулювати бажання дізнатися більше", - розповіла мистецтвознавиця Анна Коржева.

Одна з робіт Єви Гриник

На виставці у Органному залі, відвідувачі зможуть побачити 12 вибраних графічних портретів авторства Єви Гриник.

"Сподіваємося, досягнення цих видатних львів’ян, через призму сприйняття й відтворення автора, надихнуть відвідувачів на нові сміливі звершення", - додала Анна Коржева.

Нагадаємо, у Львові вже стартував четвертий безкоштовний лекторій "Гордість міста". Першу лекцію - про видатних українських естрадних виконавців ХХ століття прочитала музикознавиця Роксолана Гавалюк, з головної сцени "Знесіння Фесту". Записи із попередніх лекцій можна знайти ТУТ.

Додамо, раніше у Львівському органному залі експонували виставку, присвячену "українському Мікеланджело" - Майстру Іоанну Георгу Пінзелю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #культура #мистецтво #Оргзал
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...