• Головна
  • У Львові стартує четвертий лекторій "Гордість міста", - ПРОГРАМА
18:12, 2 вересня 2019 р.

У Львові стартує четвертий лекторій "Гордість міста", - ПРОГРАМА

Упродовж вересня - листопада львів’ян запрошують на вісім безкоштовних лекцій із циклу “Гордість міста” 4.0, де науковці розповідають про видатних мешканців міста, які колись жили і творили у Львові.

Як повідомляє кореспондент сайту 032.ua, традиційно, лекції проведуть запрошені мистецтвознавці та дослідники історичних персоналій.

Вісім лекцій відбуватимуться щотижня, на них відвідувачі зможуть долучитися до забави галицької інтелігенції - “Котильонова забава”, дізнатися про українського композитора Богдана Веселовського, книгодрукаря Івана Федоровича, Берту Каліш з єврейського театру, фармацевтів Якуба та Яна Піпес-Поратинських, лікаря Фелікса Сельського, астрономів Франца Ксавера фон Цаха та Йозефа Лісґаніґа, видатного математика Станіслава Уляма.

За словами представника ГО “КонтрФорс” Володимира Сухого, унікальний інформаційно-освітній проект “Гордість міста” реалізують вже більше двох років: за цей час львів’ян і гостей міста ознайомлюють із видатними діячами культурного й наукового життя Львова.

“Окрім соціальної реклами із макетами видатних львів'ян, які щомісяця можна бачити на вулицях міста, ми ось уже вчетверте запрошуємо на безкоштовний Лекторій "Гордість міста". Проект своїм візуальним вирішенням та способом викладу націлений на молоде покоління, яке, на жаль, вкрай мало знає про місто, в якому живе, навчається чи відпочиває. Саме тому топові науковці ділитимуться своїми знаннями безкорисливо, щоб ми вкотре переконалися, що живемо у місті, яке створили Видатні!”, - наголосив Володимир Сухий.

​Особливістю осіннього лекторію 2019 року є те, що перші чотири лекції проведуть під час культових львівських фестивалів -  Дні європейської спадщини, ЗнесінняФЕСТ, Форум Видавців та міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев».

Усі вісім лекцій відбудуться в різних локаціях Львова, для деяких потрібно оплатити вхідний квиток у музей. Реєстрація на події за посиланням.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua публікував короткі перекази із попередніх заходів лекторію “Гордість міста”, з якими можна ознайомитись ТУТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #лекторій #культура #мистецтво #наука #історія #навчання #Гордість Міста
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Громадська організація "КонтрФорс" провела у вересні-жовтні 2018 року цикл лекцій про видатних людей, які жили у Львові 100 - 200 років тому. Кореспондент сайту 032.ua занотував найцікавіше для наших читачів

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,82
EUR
42,80
42,88
PLN
9,82
9,86
Оголошення
live comments feed...