• Головна
  • "ОККО" судиться зі Львовом через сквер на Кульпарківській
16:06, 20 серпня 2019 р.

"ОККО" судиться зі Львовом через сквер на Кульпарківській

Дочірня компанія фірми "ОККО" - ТОВ "ВТП Лангора" судиться з Львівською міськрадою у Господарському суді Львівської області.

Як повідомляє кореспондент сайту 032.ua, компанія вимагає скасувати ухвалу мерії, якою внесли територію на Героїв УПА,77 у Львові до переліку скверів Франківського району міста.

Зокрема, на останньому судовому засіданні "ВТП Лангора" просило представників міськради показати оригінали або засвідчені копії документів, які стали підставою для прийняття ухвали, а саме: план і світлини земельної ділянки, документи про власність на нерухомість, техпаспорт об'єкта, завізований проект ухвали із зауваженнями.

Основним аргументом є те, що компанія з листопада 2012 року є власником декоративного фонтану на вул. Героїв УПА, 73 у Львові, який розташований територіально на перетині вулиць Героїв УПА та Кульпаркіської. Відповідні документи про держреєстрацію права власності "Лангора" також має.

Читайте також: На Лазаренка планують забудувати дитячий і спортивний майданчик багатоповерхівкою, - львів'яни

Раніше повідомлялося, що на цій ділянці, на місці непрацюючого фонтану хочуть збудувати автозаправку мережі "ОККО", при тому, що у 2016 році депутати міської ради та мер Львова мали намір оновити сквер на розі вулиць Героїв УПА та Кульпарківської.

За даними компанії "Лангора", того ж таки 2016 року виконком Львівської міськради погодив розроблення детального плану території на розі вулиць Героїв УПА та Кульпарківської, який передбачав будівництво у цьому місці, а не сквер. "Містопроект" розробив на кошти підприємців відповідний ДПТ, але на тому процес зупинився.

Суд задовольнив позов заявника та зобов'язав мерію надати компанії усі необхідні документи. 

Зазначимо, що пікантності ситуації додає спротив громадськості проти забудови на місці старого фонтану. Торік львів'яни подали проект на Громадський бюджет з облаштування громадського простору на розі Кульпарківської - Героїв УПА. Проект став одним із переможців голосування, тож з бюджету мають виділити майже 500 тис. грн на його реалізацію.

Читайте також: Очищені фільтрати з Грибовицького полігону скидатимуть у каналізацію

Додамо, що підготовче судове засідання по цій справі відбудеться 3 вересня о 15:30 в Господарському суді по вул. Личаківській, 128 у Львові. Небайдужих мешканців запрошують відстояти сквер.

Довідково: ТОВ "ВТП ЛАНГОРА" зареєстроване у Львові на вул. Пластовій, 1 з 2011 року. Керівником вказаний Олег Федак, засновником - Віталій Антонов, ПАТ "Концерн Галнафтогаз", ПП "ОККО-Бізнес Контракт". За підсумками минулого року, Віталія Антонова визнали одним із сотні найбагатших бізнесменів України, з капіталом 520 млн доларів США.

Повне або часткове копіювання матеріалу забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...