• Головна
  • 6 бізнесменів зі Львівщини потрапили у рейтинг 100 найбагатших: хто вони і чим займаються
16:03, 26 травня 2019 р.

6 бізнесменів зі Львівщини потрапили у рейтинг 100 найбагатших: хто вони і чим займаються

6 бізнесменів зі Львівщини потрапили у рейтинг 100 найбагатших: хто вони і чим займаються

Журнал “Фокус” оприлюднив свій 12-й рейтинг зі сотнею найбагатших людей України. Автори переконують, що статки бізнесменів зросли майже до рівня дореволюційних часів та загалом складають 40,9 мільярдів доларів США, за результатами 2018 року.

Шість місць у переліку зайняли бізнесмени зі Львова та області. Кореспондент сайту 032.ua пропонує дізнатися більше про них.

Олександр і Галина Гереги, 930 млн доларів

6 бізнесменів зі Львівщини потрапили у рейтинг 100 найбагатших: хто вони і чим займаються, фото-1

Фото: Асоціація Рітейлерів України

У ТОП-10 найбагатших людей України увійшло подружжя Герегів з Львівщини, які зайняли десяту сходинку у списку. Сумарно Олександр та Галина Гереги мають статків на 930 млн доларів США. Подружжя володіє мережею будівельних гіпермаркетів “Епіцентр” та “Нова лінія”.

Окрім рітейлу, сім’я займається аграрним бізнесом: у 2017 році вони задекларували купівлю 19 агрокомпаній. Загальний банк землі, якою володіють Гереги, становить 110 тисяч гектарів. Цього року компанія “Агрохолдинг 2012”, яка входить у склад аграрного напрямку групи компаній “Епіцентр”, планує купити комплекс Закупнянського комбікормового заводу на Хмельниччині, а сам Олександр Герега нещодавно завявив, що не проти купити ФК “Карпати”.

Олександр Герега - уродженець Хмельниччини, народний депутат 7 скликання від “Партії регіонів” та 8 скликання, відомий також як співвласник “Новацентру” - російської компанії, що працює в окупованому РФ Криму. Навчався у Львівській комерційній академії, першу роботу отримав ще у шкільному віці, а власним бізнесом почав займатися 1991 року (продаж керамічної плитки та сантехніки). У 2013 році був обраний президентом Федерації важкої атлетики України, а в 2017 - Федерації футболу України.

Його дружина, Галина Герега, уродженка Яворівського району Львівщини, відома політична особа в Києві. Зокрема, з 2011 по 2014 роки була заступником міського голови та секретарем Київської міськради, з липня 2012 по червень 2014 року - виконувала обов’язки мера столиці.

Віталій Антонов, 520 мільйонів доларів

6 бізнесменів зі Львівщини потрапили у рейтинг 100 найбагатших: хто вони і чим займаються, фото-2

Фото: Економічна правда

18 місце у переліку посів Віталій Антонов, уродженець міста Стрия, засновник “OKKO Group”, голова наглядової ради “Концерну Галнафтогаз”, статки якого налічують 520 мільйонів доларів США.

Торік у офіси “Галнафтогазу” (мережі АЗС “ОККО”) у Львові та Києві навідались працівники СБУ з обшуком. Антонова звинувачували у фінансуванні дій, спрямованих на повалення коституційного ладу та зміни державних кордонів України, фінансуванні сепаратизму на Донбасі, роботі мережі заправок у окупованому Криму. Бенефіціар концерну усі ці звинувачення спростував, а через кілька місяців Генпрокуратура закрила кримінальне провадження по справі.

Додамо, що Віталій Борисович уже більше 10 років є Генеральним Почесним консулом Литовської Республіки у Львові, співзасновником Львівської бізнес-школи УКУ, має Орден “За заслуги” ІІІ ступеня, Орден УПЦ МП “Різдво Христове”-2000, відзнаку Глави УГКЦ та ін.

Читайте також: У Львові затвердять межі скверу на вул. ГероївУПА, 77

Тарас Барщовський, 161 млн доларів

6 бізнесменів зі Львівщини потрапили у рейтинг 100 найбагатших: хто вони і чим займаються, фото-3

Фото: MY.UA

48-му сходинку в рейтингу найбагатших бізнесменів України посів власник групи “T.B.Fruit” Тарас Барщовський, родом із Городоцького району Львівщини, який у свої 47 років володіє статками на 161 млн доларів.

Розпочав бізнес у 2003 році, як засновник компанії “Яблуневий дар” у Городку, в 2011 році створив управлінську компанію “T.B.Fruit”, в якій об’єднав усі свої активи. Відомий також як директор компанії “Танк Транс”. Барщовський планує розширювати бізнес і збудувати на Львівщині завод із виробництва пектину, що дозволить власнику контролювати до 8% світового ринку цього продукту.

Читайте також: Як створювали одну з перших львівських ІТ-компаній - “ELEKS”

Володимир Зубик, 120 млн доларів

6 бізнесменів зі Львівщини потрапили у рейтинг 100 найбагатших: хто вони і чим займаються, фото-4

Фото: antikor.com.ua

70-те місце посів народний депутат України з 5 по 8 скликання, уродженець Львова, Володимир Зубик. Його бізнес, який оцінюють у 120 млн доларів США, пов’язаний із будівництвом, зокрема, компанією “Інтергал-Буд”, яка з’явилася на ринку 16 років тому. Зараз підприємство вважається одним із лідерів будівництва у Києві. Цьогоріч “Інтергал-Буд” планує забудувати 448 тис. кв. м житла у Шевченківському районі столиці. Компанію в різний час звинувачували у руйнуванні пам’яток архітектури у Львові та Києві.

На початку своєї політичної кар’єри, Володимир Зубик входив до “Блоку Юлії Тимошенко”, з 2007 року належав до “Партії регіонів”, з якої вийшов аж у 2014 році. На останні парламентські вибори подавався як самовисуванець від округу в Черкаській області, зараз є членом депутатської групи “Партія Відродження”.

Петро Димінський, 80 млн доларів

6 бізнесменів зі Львівщини потрапили у рейтинг 100 найбагатших: хто вони і чим займаються, фото-5

Фото:Громадське телебачення

85-те місце у рейтингу посів олігарх Петро Димінський, який хоч і народився в Кривому Розі, має вагоме значення для Львова. Насамперед, його знають як одного з власників паливно-промислової групи «Континіум», власника інформаційного агентства «ZIK» та президента ФК «Карпати» (Львів). Із 2002 по 2005 рік був народним депутатом від Львівської області.

Із 2017 року триває розслідування кримінальної справи щодо смертельної ДТП на Львівщині, у якій звинувачують саме Петра Димінського. І вже два роки олігарх переховується за кордоном від правоохоронців. Втім, своїх активів на медіа та футбольний клуб він не продав, а переоформив на дружину та доньок.

Тарас Кіцмей, 60 млн доларів

6 бізнесменів зі Львівщини потрапили у рейтинг 100 найбагатших: хто вони і чим займаються, фото-6

Фото: Mind.ua

Ще одна ключова для Львова постать у ТОП-100 найбагатших бізнесменів України - це співвласник ІТ-компанії SoftServe Тарас Кіцмей, який посів 95-те місце у рейтингу. Уродженець Тернопільщини вже більше 30 років мешкає та веде бізнес у Львові: 1993 року, Тарас Кіцмей разом із партнерами заснував одну з перших ІТ-компаній України, яка існує донині - SoftServe. За даними журналістів “Фокусу”, підприємець займається також ресторанним бізнесом, зокрема, входить у п’ятірку співвласників популярного львівського закладу “Ресторан Бачевських”.

Окрім цього, Тарас Кіцмей є випускником Гарвардської школи бізнесу, членом сенату Українського католицького університету, нагороджений відзнаками “Заслужений економіст України” (2008) та Орденом Лева (2018).

Читайте також: 13 закладів зі Львова потрапили у список ТОП-100 найкращих в Україні

Повне або часткове копіювання матеріалу забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,14
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,89
9,94
Оголошення
live comments feed...