• Головна
  • Мешканці Стебника влаштують культурний протест проти закриття місцевої школи
21:14, 19 серпня 2019 р.

Мешканці Стебника влаштують культурний протест проти закриття місцевої школи

25 серпня о 13:00, у Забівка містечка Стебник Львівської області відбудеться соціально-культурний захід під назвою «Забівка-фест».

Як розповіли 032.ua організатори події, фестиваль є формою культурного протесту "проти систематичних намагань влади міста-донора закрити, реформувати (урізати, понизити статус) єдиної у мікрорайоні школи" - ЗОШ №18 у мікрорайоні Забівка.

За словами стебничан, споруда цієї школи - найновіша серед аналогічних у Стебнику та Дрогобичі, до адміністративного складу якого входить місто Стебник.

Представники ініціативної групи "Забівка 18" наголошують, що їхня школа уже давно виконує функції не лише загальноосвітнього закладу, але й центру суспільного життя мікрорайону.

Читайте також: Як Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідував Львів, - ФОТО

"Вона замінила для мешканців місце для прогулянок, дитячі та спортивні майданчики, яких жителі осередку з об’єктивних причин були просто позбавлені", - зауважили місцеві жителі.

У рамках фестивалю привертатимуть увагу стебничан до систематичних проблем у місті, які виникають через неузгодженість його статусу як міста-супутника, погіршення умов проживання тощо.

"За останній період ми себе відчуваємо другосортними мешканцями, у порівнянні з мешканцями Дрогобича. Системне недофінансування, намагання зекономити на нас, призвело до тієї ситуації, яка склалася. Ми не є другосортними мешканцями, і хочемо щоб нас почула і зрозуміла влада у Дрогобичі та у вищих ешелонах влади. Ми готові відстоювати свої права, оскільки розуміємо, що настав час проявити активну громадську позицію, адже відступати просто нікуди» - зазначили ініціативні стебничани.

Нагадаємо, у Львові триває реєстрація проектів від мешканців на Громадський бюджет 2019.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Львівщина #Стебник #Дрогобич #Забівка #фестиваль #культура #школа #освіта
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,12
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...