• Головна
  • Як Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідував Львів, - ФОТО
11:44, 19 серпня 2019 р.

Як Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідував Львів, - ФОТО

16 - 18 серпня у Львові відзначали 30-ту річницю Третього  відродження Української автокефальної православної церкви. До святкувань долучився і Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

У п'ятницю, 16 серпня, митрополит Епіфаній завітав на урочистості, відвідав Ратушу, залишив запис у Книзі почесних гостей міста та прогулявся Львовом.

"Прекрасне місто Львів завжди зачаровує своєю красою, величчю не тільки унікальної архітектури, але і величчю храмів. Бажаю Божого благословення усім, хто працює і мешкає тут. З благословенням, Митрополит Київський Епіфаній", — написав священнослужитель.

За словами Епіфанія, 2019 рік є символічним для Української Православної Церкви, бо саме цього року українці отримали Томос про Автокефалію, а також святкують 30-річчя Третього відродження УАПЦ.

У суботу, 17 серпня, у Львівській Опері урочисто погасили пам'ятну марку з нагоди ювілею та вручили відзнаки родинам двох очільників УАПЦ, які долучились до відродження автокефалії українського православʼя. За вагомий внесок у розвиток духовності, культури, і моралі, та з нагоди 30-ї річниці ІІІ відродження УАПЦ, дипломами від громади міста Львова відзначено: родину Патріарха Димитрія (Яреми) — відзнаку отримали син Данило та донька Віра, і родину Патріарха Мстислава (Скрипника) — відзнаку отримали племінник Володимир з дружиною Тамарою.

Зазначимо, що саме протоієрей Володимир Ярема 19 серпня 1989 року проголосив у Львові відхід української парафії від Московської Патріархії та початок формування церковної структури УАПЦ. Його родину 2008 року визнали у Львові шляхетною.

Щодо родини Скрипників, то у радянський час її піддавали репресіям, у зв'язку з чим більшість із них проживає в Канаді. Три сім'ї, втім, залишились мешкати у Львові. Скрипники є спонсорами "Пласту" в Канаді.

Як Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідував Львів, - ФОТО, фото-1

Опісля у Львівському театрі опери та балету виступив з промовою митрополит Епіфаній.

Окрім цього, в суботу, на Личаківському цвинтарі вшанували полеглих захисників України та помолились на могилі Патріарха Димитрія.

З нагоди урочистостей, у Львові також відкрили фотовиставку на площі Ринок, присвячену 30-літтю ІІІ відродження УАПЦ, та передали у фонди Національної наукової бібліотеки України ім. В. Стефаника книгозбірню Патріарха Димитрія.

Усі фото: ЛМР

Читайте також: 8 милих котиків чекають на добрих господарів у Домівці врятованих тварин, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Епіфаній
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...