• Головна
  • У Білорусі незаконно відкрили "П'яну вишню": львівський "Фест" заявив про плагіат
19:36, 19 серпня 2019 р.

У Білорусі незаконно відкрили "П'яну вишню": львівський "Фест" заявив про плагіат

Нещодавно у столиці Білорусі - Мінську - відкрили заклад "П'яная вішня", яка є копією львівського закладу "П'яна Вишня".

Про це заявив бізнесмен, представник холдингу емоцій "Фест" Андрій Худо, передає кореспондент сайту 032.ua.

За його словами, компанія вирішила не розвивати бізнес в Білорусі, оскільки не впевнена в гарантіях для його ведення за кордоном.

"Право на інтелектуальну власність є власне однією із таких цінностей. Створення ідей, концептів, продуктів, брендингу – це все важка праця, і її результати є захищені у всьому цивілізованому світі. І коли хтось це копіює – це однозначна крадіжка. Саме це ми хочемо донести до власників кнайпи, яка є копією нашої "П'яної Вишні". Це крадіжка і ви злодії. А красти – недобре, і за білоруськими законами теж – це аморально та непристойно", - заявив Андрій Худо.

Читайте також: 10 культових будівель у Львові, які збудував легендарний Іван Левинський, - ФОТО

Львівський бізнесмен також додав, що з юридичної сторони у компанії є запатентована торгова марка на міжнародному рівні - EUIPO (Управлінні інтелектуальної власності Європейського Союзу).

На фото: "П'яна вишня" в Мінську

У коментарі білоруському "Радіо Свобода", бізнесмен та засновник мінського бару Уладзімер Кужельни зазначив, що вперше про це чує і до нього ніхто не звертався. Натомість, він зі своїм другом керувався білоруським законом та зробив реєстрацію закладу по правилах, при тому, що в Білорусі українська торгова марка не зареєстрована. А оригінальну рецептуру дізнавалися у експертів з Академії наук.

Місцевий бізнесмен Богдан Коровець став на захист свого земляка та колеги і розповів, що виходячи з відмови дати франшизу "з політичних мотивів", до львів'ян таки зверталися білоруси, а власники "П'яної вишні" просто вирішили на цьому пропіаритись. Чоловік також звинуватив українських підприємців у плагіаті з португальського бару "П'яна вишня" (Ginjinha bar).

На фото: заклад у Лісабоні

Нагадаємо, це уже не вперше холдинг "Фест" в особі Андрія Худо заявляє про плагіат. Так, у серпні минулого року був скандал зі столичним закладом "Львівська Реберня", який нібито незаконно скопіював формат львівської "Реберні під Арсеналом".

Читайте також: 8 милих котиків чекають на добрих господарів у Домівці врятованих тварин, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...