• Головна
  • Як у "Шевченківському гаю" зводять інформаційно-освітній центр, - ФОТО
17:32, 6 серпня 2019 р.

Як у "Шевченківському гаю" зводять інформаційно-освітній центр, - ФОТО

У Львові, на території Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького будують інформаційно-освітній центр та закінчують роботи з облаштування паркувальної зони.

Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, раніше обговорювалось питання парковки не лише відвідувачами музею, але й мешканцями прилеглих територій, та облаштування її таким чином, щоб не було стихійної автостоянки.

Згідно з проектом від 2017 року, паркувальна зона міститиме 48 паркомісць для автомобілів. Незабаром тут мають встановити дорожні знаки, нанести розмітку та облагородити територію. Вартість цього проекту - майже 3 млн грн.

Читайте також: Зі Львова до Кіпру: Wizz Air анонсував нові рейси

При діючому вході в скансен пропонують зробити окрему парковку для туристичних автобусів. Цю концепцію має опрацювати ЛКП "Інститут просторового розвитку" спільно з департаментом розвитку та управлінням транспорту ЛМР.

Пішохідну доріжку, яка веде до кас музею також облагородять, але вже після завершення будівельних робіт на місці майбутнього адмінкорпусу. Зараз по цьому об'єкту готується проектно-кошторисна документація за 100 тис. грн. Після проходження експертизи, у Львові оголосять тендер на цей об'єкт. Попередньо планується, що адмінкорпус матиме 1350 кв. м площі, тут розмістять кабінети для музейного персоналу, архітектурні й художні майстерні, зали нарад тощо.

Читайте також: 30 речей, які варто встигнути зробити львів’янам до кінця літа

Станом на нині, біля входу в "Шевченківський гай" триває будівництво інформаційно-освітнього центру ім. К. Шептицького, який мають відкрити до кінця 2019 року. Це буде місце творчої та наукової діяльності з конференц-залами, лекторіями та виставковою площею, через яку відвідувачі зможуть потрапити у сам Музей. Виконавцем робіт є компанія "Будкомінвестиція", переможець відкритих торгів. З початку року підрядники вже провели земельні роботи та почали обалштовувати фундаменти майбутньої будівлі. Вартість проекту оцінюють у 29 млн грн, місто вже виділило на його реалізацію 12,5 млн грн.

Ось як відбуваються роботи на території Музею:

Нагадаємо, на початку липня виконком Львівської міськради затвердив містобудівні умови й обмеження для спорудження адміністративних будівель для "Шевченківського гаю". Як виглядатиме адмінкорпус можна подивитись ТУТ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,77
EUR
42,60
42,70
PLN
9,88
9,93
Оголошення
live comments feed...