• Головна
  • Великдень на Львівщині: коли і де будуть традиційні фестивалі та ярмарки
23:07, 28 квітня 2019 р.

Великдень на Львівщині: коли і де будуть традиційні фестивалі та ярмарки

З нагоди Великодня, упродовж 29 квітня - 1 травня, у великих містах Львівської області відбудуться культурні події.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, християнське свято відзначатимуть унікальними гаївками, фестивалями, ярмарками та майстер-класами.

Золочів

На свята, пішохідна зона центральної частини міста Золочева перетвориться у мальовничий куточок, де витатиме дух українознавства, творчості та доброти. Мешканці та гості міста матимуть можливість милуватись щорічною виставкою писанок міст-партнерів «Відродись, писанко!». Діятиме фотозона "Великдень у Золочеві" та акція «Писанкове дерево Золочева». Усіх запрошують прикрасити дерево власною оригінальною писанкою та вкласти частинку свого серця і тепло душі для створення оберегу миру та єднання (вул. М. Шашкевича, перед церквою Воскресіння Господнього).

Трускавець

29 квітня на Майдані Незалежності в Трускавці буде святкова програма: о 10:00 подія розпочнеться великоднім handmade «Під віллою «Saryusz», з 14:00 запрацює фотозона «Писанкова Альтанка», на 16:30 заплановані дитячі великодні забави, виставка учнівських робіт дитячої школи мистецтва ім. Р. Савицького. О 17:30 відбудеться концерт естрадно-джазового оркестру «Lux Band», після чого міський голова привітає людей та відбудеться частування пакою, велика гаївка, кривий танець.

Вечірній концерт розпочнеться о 19:30 за участі вокальної формації зі Львова - «Орфей».

Східниця

29 квітня о 15:00 у сквері "Джерело" у Східниці відбудуться Великодні гаївки, а о 20:00 на співочому полі відбудуться молодіжні забави. 30 квітня о 16:00 у тому ж сквері заплановане Свято духовної музики, а о 21:00 на співочому полі - перегляд кінофільму. 1 травня о 15:30 у сквері "Джерело" виступлять "Троїсті музики", а ввечері відбудуться молодіжні забави. 2 і 3 травня о 21:00 можна буде переглянути фільм просто неба.

Читайте також: Ляна Мицько - про перезавантаження культового фестивалю “Флюгери Львова”

Яворів

30 квітня о 15:00, на площі Ринок у м. Яворів всіх запрошують взяти участь в акції «Яворівська писанка». У програмі святкування: урочисте відкриття заходу, молитва, конкурс на кращу писанку, великодня гаївка, фотосесія учасників і глядачів акції, нагородження переможців.

Новояворівськ

30 квітня о 16:00 розпочнеться святкове Великоднє дійство, що традиційно проводиться у третій день Великодня на площі біля Писанки. Святковий настрій і незабутні враження подарують творчі колективи ПК «Кристал», школи мистецтв, аматорські творчі студії міста, зокрема, хор "Нова Яворівщина", танцювальний колектив "Весна", драматичний колектив "Вишенька", ансамбль "Янтарні джерела", вокальна дитяча студія "Жуки" та ін.

Самбір

30 квітня о 15.00 на площі Ринок у Самборі всіх привітають із світлим святом Великодня та розпочнеться концертна програма за участю колективів: народного естрадно-духового оркестру «Ретро», народного дитячо-юнацького хору «Світанок», колективу Центру позашкільної освіти.

Читайте також: "Blog 360": як команді львів'ян вдалося створити україномовний проект про подорожі

Зав'язанці

30 квітня о 15:00 у селі Зав'язанці на Мостищині відбудеться фольклорне свято "Великодні передзвони". У рамках події покажуть народні обряди, виступатимуть творчі колективи району, а всіх охочих запросять продегустувати національні страви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...