• Головна
  • У Львові збирають підписи, щоб не платити по 7 гривень за проїзд в автобусах
11:57, 7 лютого 2019 р.

У Львові збирають підписи, щоб не платити по 7 гривень за проїзд в автобусах

6 лютого львів'янин Андрій Сеньковський зареєстрував електронну петицію з вимогою скасувати рішення виконавчого комітету Львівської міськради, яким встановили тариф на проїзд у автобусах міста на рівні 7 гривень.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

Автор петиції зазначив, що виконавчий комітет, при ухваленні рішення, враховував листи від ЛК АТП №1, ТзОВ "Фіакр-Львів", ТзОВ "Успіх БМ", ТзОВ "Міра і К", ПАТ "Львівське АТП-14630", а також зростання цін на ринку нафтопродуктів і підняття заробітної плати, але не врахував інтереси територіальної громади міста Львова, яка вже двічі (27 січня та 2 лютого 2019 року) виходила на акції протесту.

Читайте також: Водіям на замітку: найгірші вулиці Львова, - ІНТЕРАКТИВНА МАПА

"Обґрунтовуючи такий тариф, члени виконкому покликались на розрахунки перевізників, за якими вартість проїзду становить 8,21 грн. Різницю між запропонованим та затвердженим тарифом відшкодовуватимуть із міського бюджету, на що вже передбачені кошти в розмірі 240 млн грн. Вважаємо такі розрахунки необ’єктивними, адже, для проведення будь-якого розрахунку необхідно мати насамперед вихідні дані", - підкреслив Андрій Сеньковський.

За словами львів'янина, оскільки перевезення відбуваються з необлікованим пасажиропотоком та обігом готівки, перевізники не могли надати точні вихідні дані для проведення розрахунку. Такі підрахунки не можуть бути прозорими й точними, відтак, мешканці міста проти відрахування бюджетних коштів для перевізників.

Читайте також: Як працює мобільний помічник із сортування відходів, - ІНСТРУКЦІЯ

"Зазначене рішення ВК ЛМР не висловлює волі територіальної громади, а навпаки, суперечить їй та не відповідає вимогам закону, зокрема ЗУ “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності“. Відповідно до п.9 ч.1 ст. 59 ЗУ "Про місцеве самоврядування", рішення виконавчого комітету ради з питань, віднесених до власної компетенції виконавчих органів ради, можуть бути скасовані відповідною радою", - наголосив автор та висловив прохання до депутатів Львівської міськради ініціювати на найближчій сесії вирішення питання скасування рішення про нові тарифи на проїзд в автомобільному транспорті Львова.

Станом на нині, петицію підписало 125 людей із 500 необхідних, щоб її опрацювали у Львівській міськраді.

Читайте також: Гордість Львівщини, за підсумками 2018 року

Нагадаємо, із 1 лютого у львівських маршрутках підняли вартість проїзду з 5 до 7 гривень, натомість приватні перевізники тепер безкоштовно перевозять пенсіонерів за віком та людей з інвалідністю ІІІ групи. (Упродовж 2018 року львівські пенсіонери платити "приватникам".)

Втім, на цьому інциденти з водіями автобусів не вичерпались, зокрема, нещодавно львів'яни запустили флешмоб, у ході якого вимагають видати квиток про оплату проїзду, а водії "дарують" пасажирам замість одного - кілька, а то й кілька сотень квитків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...