• Головна
  • Гордість Львівщини, за підсумками 2018 року
12:06, 7 лютого 2019 р.

Гордість Львівщини, за підсумками 2018 року

Нещодавно у Львові відбулась урочиста церемонія нагородження спортсменів, яких визнали найкращими за підсумками різних місяців 2018 року. Нагородили також найкращу спортсменку та спортсмена року у Львівській області.

Кореспондент сайту 032.ua пропонує читачам познайомитися ближче з видатними спортсменами Львівщини і згадати їхні здобутки за минулий рік.

Олена Стецків

Фото: Гал-Інфо

Фото: Гал-Інфо

Майстер спорту України з санного спорту, представниця фізкультурно-спортивного товариства “Колос” Олена Стецків стала найкращою спортсменкою Львівщини у січні 2018 року. Олена Стецків була учасницею національної збірної України на чемпіонаті Європи та на ІХ етапі Кубка світу з санного спорту, що пройшов у Латвії, де посіла почесне 7-ме місце у командних змаганнях. Спортсменка також представляла Львівщину на зимовій Олімпіаді у Південній Кореї.

Станіслав Горуна

Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Найкращим спортсменом у лютому став відомий каратист, майстер спорту України міжнародного класу Станіслав Горуна. Це звання спортсмен отримав завдяки перемозі на етапі міжнародного турніру з карате “Karate 1 – Series A” у іспанській Гвадалахарі. Окрім цього, на представницьких змаганнях в Дубаї львівський каратист отримав “бронзу” у своїй ваговій категорії.

Соломія Братейко

Фото: Галичина спортивна

Фото: Галичина спортивна

Майстер спорту України міжнародного класу з настільного тенісу Соломія Братейко була визнана найкращою спортсменкою у березні. Дівчина перемогла у парному розряді на молодіжному чемпіонаті Європи в Мінську, що стало однією з перших перемог України за останні роки на змаганнях з пінг-понгу такого високого рівня.

Анастасія Возняк

Фото: НОК України

Фото: НОК України

У квітні найкращою спортсменкою Львівщини стала майстер спорту України міжнародного класу з художньої гімнастики - Анастасія Возняк. На той момент 19-річна львів’янка успішно виступила в складі збірної України на змаганнях серії Гран-Прі у Франції, де гімнастки здобули три нагороди у групових вправах.

Христина Погранична

Фото: google.com

Фото: google.com

Минулоріч тішити львів’ян своїми здобутками продовжила 15-річна грація Христина Погранична. У травні 2018 року вона стала найкращою спортсменкою Львівщини завдяки цілому ряду перемог: в індивідуальній першості, у вправі з стрічкою та у вправах з обручем, м’ячем і булавами на 17-ій Всесвітній літній Гімназіаді в Марокко. Вона також здобула чотири “срібла” й одну “бронзу” на змаганнях в ізраїльському Холоні. Окрім цього, гімнастка зі Львова виборола для України ліцензію на участь в ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх в Буенос-Айресі, що пройшли у жовтні минулого року.

Дмитро Озимок

Фото: НОК України

Фото: НОК України

Майстер спорту України, чотириразовий чемпіон України та дворазовий чемпіон Європи серед юніорів з веслування на байдарках Дмитро Озимок був визнаний найкращим спортсменом області у червні минулого року. Студент Львівського державного училища фізичної культури переміг у каное-одиночці на 200 метрів, а також у каное-четвірці на цій же дистанції, на чемпіонаті Європи серед юніорів та молоді в Італії.

Софія Прийма

Фото: ЛДУФК

Фото: ЛДУФК

Липневим спортсменом Львівщини стала триатлоністка Софія Прийма, яка здобула перемогу на чемпіонаті світу з акватлону (поєднання бігу та плавання), що проходив у Данії. Дівчині вдалося подолати кілометрову дистанцію у воді та ще 5 кілометрів на суші усього за 32:37 хв.

Анастасія Горлова

Фото: Гал-Інфо

Фото: Гал-Інфо

Анастасія Горлова отримала “бронзу” на чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное, що відбувався минулого року в місті Монтемор-у-Велью (Португалія). Разом зі своєю партнеркою Марією Кічасовою-Скорик із Полтави, львів’янка фінішувала третьою на дистанції 200 метрів. Ця перемога принесла Анастасії Горловій статус найкращої спортсменки Львівщини у серпні.

Павло Коростильов

Фото: NewsOne

Фото: NewsOne

Минулоріч на чемпіонаті світу з кульової стрільби у Чханвоні (Південна Корея) Павло Коростильов став четвертим у стрільбі з пневматичного пістолета на 10 метрів. Таким чином спортсмен отримав для України ліцензію на участь в Олімпіаді 2020 року. Окрім цього, у вересні минулого року Павло Коростильов допоміг львівським правоохоронцям затримати зловмисника, за що був нагороджений пам’ятним годинником від поліції. Спортсмен також був удостоєний звання найкращого спортсмена Львівщини 2018 року.

Алла Черкасова

Фото: Обозреватель

Фото: Обозреватель

Львів’янка Алла Черкасова минулоріч виборола титул чемпіонки світу з вільної боротьби на змаганнях в Угорщині. Випускниця Львівського університету фізичної культури є майстром спорту України міжнародного класу. Борчиня вільного стилю неодноразово здобувала “золото” на чемпіонатах світу і Європи. Алла Черкасова також була визнана найкращою спортсменкою 2018 року на Львівщині.

Вероніка Марченко

Фото: TheWorldNews

Фото: TheWorldNews

Лучниця Вероніка Марченко минулоріч успішно виступила на чемпіонаті світу серед військовослужбовців зі стрільби з лука, що проходив у Тегерані (Іран): старший сержант виборола “бронзу” в особистому заліку, за що була визнана найкращою спортсменкою листопада.

Олена Старікова

Фото: ФСТ "Динамо"

Фото: ФСТ "Динамо"

У грудні велосипедистка Олена Старікова стала найкращою спортсменкою Львівщини, оскільки на етапі Кубку світу в гіті (гонці зі стартом з місця на 500 метрів) виборола “золото” та посіла третє місце у спринті. Час, за який львів’янка подолала 500 метрів у гіті, став новим рекордом України серед жінок. Окрім цього, влітку минулого року майстер спорту України міжнародного класу стала дворазовою срібною призеркою чемпіонату Європи.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua розповідав про 15 львів’ян та організацій, які змінювали місто у 2018-му і про 11 гучних скандалів та розчарувань львів’ян у 2018 році.

Повне або часткове копіювання, републікація матеріалу забороняється і вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...