• Головна
  • Львівська мерія витратить більше двох мільйонів гривень на знесення самочинної забудови на вулиці Личаківській
11:48, 24 січня 2019 р.

Львівська мерія витратить більше двох мільйонів гривень на знесення самочинної забудови на вулиці Личаківській

Депутати міської ради Львова сьогодні, 24 січня, під час пленарного засідання сесії, погодили виділити з міського бюджету більше 2 мільйонів гривень за знесення скандальної забудови на вулиці Личаківській, 259.

За відповідну ухвалу проголосували 41 депутат, інформує кореспондент сайту 032.ua.

Так, за словами директора департаменту фінансової політики ЛМР Олега Іщука, 2 мільйони 982 тисячі гривень скерують на рахунок Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, яка не має спеціалістів, які займаються  знесенням будівель, а тому шукатиме фірму, яка зруйнує незаконну забудову. 

Як уточнила керівник юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, після знесення будівлі мерія спробує повернути витрачені кошти, звернувшись до забудовника.

Зазначимо, що справа тягнеться ще з 2014 року, коли за вказаною адресою виявили будівництво, на яке не видавалися дозвільні документи. Саму ділянку приватизували ще у 1990-х для спорудження житлового будинку, але в 2006 році її перепродали, і на цьому місці мав бути 3-поверховий будинок. Натомість, забудовник спорудив сім поверхів.

2015 року ДАБІ у Львівській області винесла припис, яким зобов'язала ТзОВ "Лідер Моноліт" привести ділянку до попереднього стану упродовж 60 днів, тобто знести забудову. Ще через місяць на компанію наклали штраф у розмірі 109,6 тисяч гривень. Із чим забудовник не погодився та вирішив оскражувати рішення в суді.

2016 року ДАБК у Львові подала в суд на забудовника, аби знести самовільну забудову - багатоквартирний будинок із офісами на першому поверсі. Суд задовольнив позов Інспекції та постановив знести будинок, а компанію - змусити компенсувати відповідні витрати.

Втім, забудовник подав апеляцію на цю постанову суду. Розгляд справи тривав майже два роки, і в грудні 2018 року Восьмий апеляційний адміністративний суд залишив постанову Личаківського районного суду без змін. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...