• Головна
  • Львів планує придбати 50 низькопідлогових тролейбусів: подробиці
15:16, 3 жовтня 2018 р.

Львів планує придбати 50 низькопідлогових тролейбусів: подробиці

У Львові оголосили торги на поставку для міста п’ятдесяти 12-метрових низькопідлогових тролейбусів, а також запасних частин та витратних матеріалів, обладнання та інструментів для технічного обслуговування й ремонту.

Як розповів у коментарі для 032.ua заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий, до 5 листопада місто очікує на пропозиції від постачальників. Сама закупівля відбуватиметься за процедурою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Читайте також: Коли і за скільки у Львові облаштують Меморіал Героям Небесної Сотні, - ФОТО

“Ця процедура трохи інакша, ніж у системі “Прозорро”, вона передбачає, що у нас немає ніякої очікуваної вартості. Ми виставляємо тільки те, що нам треба - це тролейбуси, техніка для їх обслуговування, запчастини”, - пояснив Андрій Білий.

Зі слів посадовця, 5 листопада має відбутися розкриття пропозицій від постачальників, після чого буде дві частини процедури: кваліфікація учасників (відповідність всім умовам, виставленим банком, наприклад, гарантія на передоплату) і розгляд специфікацій постачальників разом з цінами.

Читайте також: 7 причин відвідати музичний фестиваль “Контрасти” у Львові

Підписати угоду з переможцем торгів сподіваються на початку грудня 2018 року. А поставити нові тролейбуси, виробник повинен упродовж 44 тижнів від часу передоплати.

Андрій Білий також додав, що підготовча процедура до початку торгів тривала дуже довго, близько року.

“Ми прописали детальну специфікацію, над якою працювали три місяці. Потім ще три місяці коригували її з консультантами, представниками ЄБРР, для того, щоби вона не зменшувала конкурентності. Адже є вимога банку: щоби не було таких характеристик тролейбуса, які можуть обмежити конкуренцію. Ми очікуємо, що на конкурсі можуть бути міжнародні виробники, європейські бренди, по яких уже і будемо дивитися, яка ціна і який товар”, - зазначив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Читайте також: "Наразі ми не будемо переробляти ні платформи, ні двері", - Андрій Білий про вживані німецькі трамваї

На запитання журналіста 032.ua щодо обов’язкової наявності кондиціонерів у тролейбусах, Андрій Білий запевнив, що така вимога є. Але остаточний результат закупівель буде залежати від комплексу багатьох факторів.

Нагадаємо, що у березні 2018 року у Львові вирішили оновити рухомий склад тролейбусів за кредитні кошти ЄБРР. Так, “Львівелектротранс” отримає 15 мільйонів євро кредиту від ЄБРР та ще 2 мільйони євро грантових коштів. Окрім закупівлі нових тролейбусів, мають реконструювати депо на вул. Промисловій.

Фото на головній: ілюстративне, з відкритих джерел

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #транспорт #тролейбус #ЛМР #закупівля #ЄБРР #Білий
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,10
43,18
PLN
9,95
10,00
Оголошення
live comments feed...