• Головна
  • "Наразі ми не будемо переробляти ні платформи, ні двері", - Андрій Білий про вживані німецькі трамваї
12:56, 3 жовтня 2018 р.

"Наразі ми не будемо переробляти ні платформи, ні двері", - Андрій Білий про вживані німецькі трамваї

Два тижні тому на вулиці Львова виїхав перший вживаний німецький трамвай. Уже під час представлення вагонів, у активістів виникли запитання щодо дверей у трамваях: оскільки вони відчиняються назовні, то можуть не підійти до деяких платформ із зупинками. У міській раді заявили, що будуть вирішувати це питання, спільно з концерном “Електрон”.

Як розповів у коментарі для 032.ua заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий, станом на нині, трамваї без модифікацій випустили на маршрут №3.

“Проблеми нема ніякої з дверима, то у нас є, на превеликий жаль, багато різних людей, які створюють проблему “з нічого”. Наразі трамвай без жодних доопрацювань і модифікацій почали випускати на маршрут №3. На цьому маршруті буде, як і зараз, курсувати 12 трамваїв і 3 одиниці - в резерві на обслуговуванні. Це - норма для електротранспорту”, - пояснив Андрій Білий.

Зі слів посадовця, п’ятнадцять щойно придбаних німецьких трамваїв із тридцяти курсуватимуть на маршруті №3, решту запустять на маршрут №6.

“Наразі ми не будемо переробляти ні платформи, ні двері, чекаємо ще досі рішення від концерну “Електрон”. Якщо воно нас влаштує, то будемо тоді модифікувати, але це вже наше внутрішнє бажання - зробити трамваї універсальними. Якщо ж рішення буде недобрим чи ми побачимо, що воно ненадійне, то трамваї змінювати не будемо”, - додав Андрій Білий.

Нагадаємо, Львів придбав у Берліну 30 вживаних трамвайних вагонів. Попередньо планувалося, що вони виїдуть на маршрути №№1, 2, 6 та 9, а після ремонту вул. Замарстинівської - і на маршрут №4.

Додамо, що львівські активісти раніше зареєстрували електронну петицію до ЛМР з вимогою змінити висоту платформ трамвайних зупинок, а не двері у вагонах. Станом на нині, її підписало лише 165 людей із 500.

Фото на головній: Андрій Білий

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #ЛМР #трамвай #двері #електротранспорт #Білий #ЛМР
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...