• Головна
  • У Львові відбувся Марш за права тварин: чого вимагали активісти, - ФОТО, ВІДЕО
15:19, 30 вересня 2018 р.

У Львові відбувся Марш за права тварин: чого вимагали активісти, - ФОТО, ВІДЕО

У Львові відбувся Марш за права тварин: чого вимагали активісти, - ФОТО, ВІДЕО

30 вересня Львів приєднався до Всеукраїнського маршу за права тварин, аби вимагати від держави взяти курс на гуманне поводження з "меншими братами".

Як повідомляє кореспондент сайту 032.ua, подія розпочалася біля Оперного театру. Сотні львів'ян прийшли на акцію з тематичними плакатами, багато хто привів своїх чотирилапих друзів - собачок, котиків та тхориків.

За підрахунками організаторів події, у марші взяло участь орієнтовно 700 людей. Одночасно, акція відбулася у 20 містах України, зокрема, у Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Полтаві, Житомирі, Запоріжжі, Тернополі та інших великих населених пунктах.

У своїх виступах організатори - зоозахисна ініціатива UAnimals - підкреслювали важливість стерилізації як гуманного методу регуляції чисельності безпритульних тварин, наголошували на тому, що коти також є частиною екосистеми Львова, і на потребі великого муніципального притулку для тварин у місті, який, зі слів учасників, влада Львова обіцяє зробити з 2012 року на вулиці Шевченка.

Читайте також: Тварини із зоокутка в парку “Знесіння” потребують допомоги львів’ян, - ФОТО

Окрім цього, зоозахисники висунули до влади України вісім вимог: заборонити використання тварин у цирках, дельфінаріях та контактних зоопарках, де їх експлуатують; заборонити хутряні ферми та притравочні станції; відмовитися від використання живих тварин для експериментів, заборонити евтаназію тварин як метод регулювання чисельності безпритульних тварин.

Разом із тим, учасники маршу вимагали розвивати сферу реабілітації тварин і центрів їх утримання, створити зоополіцію та запровадити в Україні дієву систему контролю і покарання за жорстоке поводження з тваринами, внести диких тварин природного ареалу України, що перебувають на межі зникнення, до Червоної книги України.

Усі ці вимоги були складені в Універсал, під яким у ході акції підписалися учасники події. Документ із підписами та вимогами скерують до Верховної Ради України та, при потребі, будуть щорічно оновлювати.

Нагадаємо, що вперше Всеукраїнський марш за права тварин відбувся минулого року, де організатори прийняли Універсал до 2025 року з вимогами до влади.

Як розповіла кореспонденту 032.ua одна з організаторок події Оксана Джус, масштабна акція по Україні минулого року дала свій результат: у Верховній Раді прийняли два законопроекти, що стосуються гуманного ставлення до тварин та карають за жорстоке поводження з ними - штрафами від 3400 до 8500 гривень або навіть арештами від 15 діб до 3 чи 5 років.

Пропонуємо переглянути також на відео, як проходив марш за права тварин у Львові:

ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ ВІДТВОРЕННЯ МАТЕРІАЛУ БЕЗ ПИСЬМОВОЇ ЗГОДИ РЕДАКЦІЇ СУВОРО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ І ВВАЖАЄТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #тварини #марш #акція #хода #собаки #коти #Універсал #вимоги
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...