• Головна
  • Парк “700-річчя Львова”: очікування - реальність, - ФОТО
09:02, 1 жовтня 2018 р.

Парк “700-річчя Львова”: очікування - реальність, - ФОТО

Парк “700-річчя Львова”: очікування - реальність, - ФОТО

Сайт 032.ua продовжує гуляти Львовом та показувати читачам його приємні та не дуже сторони. Цього разу під прицілом об’єктива опинився парк “700-річчя Львова”, що розташований у Шевченківському районі, між вулицями Шеремети, Липи, Замарстинівською та пр. Чорновола.

Два роки тому проект місцевих мешканців по відродженню парку став переможцем на Громадському бюджеті. А вже у 2017 - 2018 роках, розпочалась реалізація проекту, коштом міста. Таким чином занедбаний лугопарк, що був закладений у Львові в 1950-х роках, отримав шанс перетворитися на сучасний громадський простір. Як відбуваються перетворення, пропонуємо переглянути нижче.

Очікування

Парк “700-річчя Львова”: очікування - реальність, - ФОТО, фото-1

Відповідно до проекту, поданого на Громадський бюджет у вересні 2016 року, парк “700-річчя Львова” розбили на десять тематичних зон: відпочинку та прогулянок, головну поляну, вигулу собак, активного та екстремального відпочинку, тихого відпочинку, науково-дослідницьку, сади з амфітеатром та видовими точками, прогулянкову алею, основні транзити, дитячі та спортивні простори.

А вже з початком проведення робіт, з'явився ось такий документ про капітальний ремонт, при головному вході до парку. Згідно з планом, найбільше змін буде на невеликому клаптику парку зі сторони вул. Замарстинівської: тут облаштують дитячий та спортивний майданчики, футбольне поле та громадські вбиральні. На частині парку з вул. Замарстинівська - Лінкольна встановлять два дитячих майданчики.

Основна частина зеленої зони під назвою "700-річчя Львова" поповниться кількома дитячими майданчиками, зоною для вигулу собак, кількома прогулянковими зонами, а родзинкою парку стануть сади (ділянки з деревами та кущами), що будуть зоною тихого відпочинку. По всьому парку також планують встановити кілька громадських вбиралень.

Реальність

Станом на нині, у парку проклали майже повністю доріжки, почистили чагарники, облаштували головну алею та частково встановили освітлення. 2017 року у системі “Прозорро” провели відкриті торги на капітальний ремонт “700-річчя Львова”, де переможцем стало ТОВ НВО "Облсількомунгосп" з кінцевою пропозицією за майже 19 мільйонів гривень.

(На фото: прогулянкова зона парку)

За даними ЄДР, ТОВ НВО "Облсількомунгосп" (Товариство з обмеженою відповідальністю науково-виробниче об’єднання “Облсількомунгосп”) зареєстроване у Львові на пр. Чорновола, 67 з 2002 року. У компанії є 20 засновників, це переважно різні компанії, а також львів’яни: Кіш Іван Павлович (який є кінцевим бенефіціарним власником),Мороз Любов Михайлівна та Гойсак Орест Михайлович.

Читайте також: Юзеф Більчевський - Архієпископ Львівський, визнаний святим

Керівником ТОВ НВО "Облсількомунгосп" із 2015 року є Цюра Тарас Ігорович. Основний вид діяльності компанії - це будівництво житлових і нежитлових будівель, а також монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування тощо.

(На фото: облаштовані прогулянкові доріжки по всьому парку)

За даними Львівської міськради, загальна кошторисна вартість проекту становить 23 мільйони 738 тисяч гривень. “Облсількомунгосп” виконав роботи з влаштування прогулянкових доріжок, площею 3227 м кв., на суму 2 мільйони 494 тисяч гривень. А у липні 2018 року у парку продовжили влаштовувати доріжки та почали роботи з очищення кюветів для влаштування водовідведення на суму 2 мільйони 943 тисячі гривень.

(На фото: очищені кювети від чагарників)

Головний вхід у парк прикрашає ось така конструкція. Хоч багато хто з львів'ян не вважає її естетично привабливою (про що неодноразово сперечалися у соцмережах), вона є новою. А "поїдений іржею" вигляд - це дизайнерська задумка. На конструкцію при вході в парк збирали гроші у кінці 2016 року з простих львів’ян (900 євро, або 25 тис грн), а ще 3000 євро заплатив за проект Європейський фонд. Ось так вона виглядає станом на вересень 2018 року:

Недалеко від головного входу в парк, мають намір облаштувати зону вигулу собак. Так виглядає ця територія зараз.

Від вхідної конструкції вглиб парку веде уже прокладена доріжка - це головна алея, яка закінчується та розгалужується в різні боки від клумби по центру. Навколо клумби розташована зона тихого відпочинку, а трохи далі - прогулянкова поляна.

(На фото: головна алея парку та прилеглі до неї прогулянкові зони)

Додамо, що у 1970-х роках, територія лугопарку становила 22,5 га. Ще якихось 5 - 10 років тому, парк мав площу 21 га, а зовсім нещодавно місцеві мешканці виявили, що площа “700-річчя Львова” зменшилась іще на 0,8 га за рахунок будівництва. З цього приводу відбувся брифінг, ініційований мешканцями вулиці Шеремети, де львів'яни доводили, що забудова (зведення котеджних будиночків) ведеться з порушеннями.

(На фото: вид з парку на забудову по вул. Шеремети)

Згідно з планом, у цій частині парку має проходити головна транзитна зона, а поруч, ближче до будинків буде прогулянкова алея. Її уже активно облаштовують.

(На фото: прогулянкова зона)

Якщо пройтися ще далі по парку на захід, то побачимо тут зону, яка помічена на проекті Громадського бюджету як зона екстремального відпочинку. Наразі невідомо, чи буде там зроблено те, що задумано, оскільки територія заросла рослинністю, а на плані капремонту вона ніяк не відмічена. Хоча доріжки тут уже проклали й готуються встановити водовідведення:

У дальній частині парку, яка розташована ближче до пр. Чорновола буде зона садів (ділянки з деревами і кущами) та амфітеатру. Згідно з паспортом об’єкта, на цій ділянці також облаштують зону відпочинку і громадські вбиральні. Що цікаво, неподалік від цієї території зводять Храм трьох святителів УПЦ КП. Про це також повідомляє таблиця неподалік від входу в парк та зупинки громадського транспорту.

А ось так виглядає інфраструктура біля парку на проспекті Чорновола. Оскільки тут є дві зупинки, де зупиняються автобуси та тролейбуси, добратися на прогулянку до парку можна буде й із центральної частини Львова. Питання лише у тому, чи сподобається львів'янам результат роботи підрядників.

Більше фотопрогулянок Львовом доступно ТУТ.

ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ КОПІЮВАННЯ МАТЕРІАЛУ БЕЗ ПИСЬМОВОЇ ЗГОДИ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ТА ВВАЖАЄТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #фотопрогулянка #700-річчя #парк #інфраструктура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,63
39,72
EUR
42,67
42,73
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...