• Головна
  • Мешканці вулиці Шеремети виступили проти забудови в парку “700-річчя Львова”, - ВІДЕО, ФОТО
17:03, 18 вересня 2018 р.

Мешканці вулиці Шеремети виступили проти забудови в парку “700-річчя Львова”, - ВІДЕО, ФОТО

18 вересня у парку "700-річчя Львова" зібралися обурені початком житлової забудови мешканці вулиці Шеремети. Львів’яни переконані - забудовник порушує закон, оскільки будує на території парку та без відповідних дозволів.

Зі слів місцевих мешканців, на вул. Шеремети, майже впритул до електричної підстанції зводять котеджні будинки на 3 поверхи з мансардою, а з іншого боку підрядники влаштували дорогу для завезення будівельних матеріалів, - передає кореспондент 032.ua з місця події.

Львів’янка Ірина Стахура, яка мешкає на цій вулиці розповіла, що історія почалася ще 2009 року, коли гр. Баранецький купив клаптик земельної ділянки під будівництво (без заїзду). Згодом, у 2014 році, ухвалою ЛМР йому надали ще 0, 043 га землі (також без заїзду), і лише у 2015-му році видали наказ ЛМР про можливість влаштування заїзду, що не можна вважати дозволом.

“Ще до видачі наказу власник земельної ділянки підняв рівень землі попри підстанцію, на її охоронній зоні, та розширив цю ділянку приблизно на 2 метри”, - розповіла мешканка вул. Шеремети. За це чоловік отримав два штрафи по 300 грн у 2015 та 2016 році.

За словами жінки, є й інші порушення, наприклад, Шевченківська РА дала дозвіл на влаштування благоустрою і будівництво дороги на ділянку №26 по вул. Шеремети, а забудова ведеться на іншій половині вулиці, під №27.

“Ми в інтернеті недавно побачили, що буде збудовано на нашій вулиці котеджне містечко. В 2011 році була ухвала, якою парк “700-річчя Львова”, площею 21 гектар, передали для обслуговування ЛКП “Зелений Львів”. У 2015 році, коли почалося будівництво, межі парку були скорочені на 0,8 га. Ці 0,8 га - це вісім клаптиків землі парку, які розташовані один біля одного. Є підозра, що ЛКП “Зелений Львів” не спромігся виготовити з 2015 року і до цих пір документи на ці клаптики земельних ділянок, які все життя були в парку”, - повідомила Ірина Стахура.

Зі слів львів’янки, спершу всі документи були на прізвище гр. Баранецького, а потім додалося ще два - гр. Магеровський і гр. Грига. Останній - Грига Андрій Петрович є забудовником.

Правозахисник Юрій Танасійчук наголосив, що основними вимогами мешканців вулиці є: збереження парку “700-річчя Львова”; отримати чітку відповідь, що буде з 0,8 га землі, де ведеться забудова; і про те, чи збережуться на вул. Шеремети людські умови проживання, оскільки, зі слів львів’ян, внаслідок дій забудовника, почались підтоплення земель.

Читайте також: “Або порушуйте принципи, або живіть за принципами і будете голодні”, - Вакарчук на конференції YES

“Нещодавно був дощ, нас позатоплювало. Тут Полтва перекрита не так, як треба, колекторів нема, стоків немає. Ми - проти будівництва”, - додала місцева мешканка.

На місце будівництва викликали поліцію, приїхали представники Шевченківського відділу ГУ НП, які ознайомилися з ситуацією.

За участі працівників поліції, учасникам брифінгу представили документи на будівництво - аж два паспорти будівництва, за одним із яких ведеться будівництво, а інший має більші межі. У документах вказані межі будівництва, зокрема, наявна дорога та часткова забудова території парку.

Мешканці вулиці Шеремети виступили проти забудови в парку “700-річчя Львова”, - ВІДЕО, ФОТО, фото-9

У правоохоронців виникло питання про підста́вні документи (які пояснюють причину надання права на будівництво), оскільки в паперах не було погоджувальних підписів ні від поліції, ні від Шевченківської РА. Поліцейські взяли копії документів на вивчення.

Депутати Львівської міськради, які були присутні на брифінгу пообіцяли скерувати відповідні запити та звернення до виконавчих органів, Львівської міськради, щоби детальніше розібратися у ситуації.

Нагадаємо, як раніше повідомляли мешканці вул. Шеремети, вартість ще не збудованих на їхній вулиці котеджів оцінюють по 7 мільйонів гривень кожен.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #забудова #700-річчя #Шеремети #парк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...