• Головна
  • Львівський ботанічний сад: добірка найкращих світлин від гостей
13:02, 6 вересня 2018 р.

Львівський ботанічний сад: добірка найкращих світлин від гостей

Фото на головній: lisna_khrystyna

Фото на головній: lisna_khrystyna

Щороку у місті Львівський ботанічний сад, який вважається одним із найстаріших в Україні та Східній Європі (1852), влаштовує День відкритих дверей.

Будь-хто може прийти на вул. Черемшини, 44 та оцінити 16,5 гектарів земель, щедро засаджених колекціями рослин і довідатись більше про звиклі та екзотичні види квітів і дерев.

У Львові ботанічний сад ЛНУ ім. І. Франка розташований у двох локаціях, тож іще 2 гектари зеленої зони є у центрі міста, на вул. Кирила і Мефодія, 4.

Нагадаємо, що сад у південно-східній частині Львова заснував граф Ігнатій Цетнер. Він був багатим магнатом і високопоставленим чиновником, але при цьому добре розбирався у мистецтві та ботаніці.

Читайте також: Світло є: аптека на Міцкевича продовжує боротись за своє існування, - ФОТО

Наприкінці 18 століття, Цетнер збудував палац під лісом, заклав великий сад і парк над ставком неподалік. Сам вирощував квіти та рослини на грядках, садив дерева. При цьому, у графській колекції було багато рідкісних та екзотичних рослин.

На території саду були й рідкісні квітники, а постійними мешканцями ставків стали білі лебеді. Тож не дивно, що на початку 19 століття ботанічний сад став одним з улюблених місць львів’ян для відпочинку. Тут часто відбувалися забави з танцями.

А понад сто років тому, 1911 року, ботанічний сад викупив Львівський університет, який поступово відновив територію після багаторічного занепаду.

Традиційно, Дні відкритих дверей у Ботанічному саду організовують кілька разів на рік, у період цвітіння сезонних рослин. Так, у квітні відвідувачі можуть помилуватися підсніжниками, білоцвітом та крокусами; у травні квітують рододендрони - візитівка ботсаду, а також бузок і тюльпанове дерево; червень відрізняється появою різнобарвних квітів - тут є велика колекція півників, а також цвітуть трав’яні багаторічні рослини - сонцецвіт, ковила; зацвітають “русалкові квіти” - латаття.

Читайте також: Безкоштовні події у рамках Днів європейської спадщини у Львові, - ПРОГРАМА

Потрапити до Ботсаду Львівського національного університету варто і в липні, адже окрасою цього місяця є різнокольорові лілійники і троянди, юкки і астильби, гвоздики і лаванда. Останній місяць літа - серпень завжди тішить “сонячними” квітками кореопсисів, жовтозілля, вишуканих гортензій та гібіскусів.

Під кінець сезону, якраз коли учні йдуть до школи, у саду володарюють жоржини та хризантеми, які прикрашають сад аж до першого снігу.

Нижче пропонуємо переглянути добірку обраних світлин, які оприлюднили відвідувачі ботсаду у Львові на сторінках соцмереж.

Переглянути цей допис в Instagram

Водяна лілія.

Допис, поширений Ulyana Vorobel (@ulyanavorobel)

Повне або часткове відтворення матеріалу без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #ботанічний_сад #квіти #рослини #осінь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,83
EUR
42,75
42,84
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...