• Головна
  • Головний трейсер Львова розповів, чому і де у місті можна облаштувати паркур-майданчик, - ВІДЕО
21:24, 22 серпня 2018 р.

Головний трейсер Львова розповів, чому і де у місті можна облаштувати паркур-майданчик, - ВІДЕО

Головний трейсер Львова розповів, чому і де у місті можна облаштувати паркур-майданчик, - ВІДЕО

Нещодавно на сайті електронних петицій 13-річний львів’янин наголосив на потребі створення майданчику для паркуру (фізичної дисципліни, що полягає у подоланні перешкод) у місті.

Сайт 032.ua вирішив детальніше дізнатися про те, чи є у Львові прихильники цього виду спорту (трейсери) та що потрібно для облаштування паркур-майданчика. Для цього ми поспілкувалися зі засновником команди “LvivMotion” Ярославом Ільчишином, який займається паркуром уже 14 років поспіль та неофіційно вважається першим трейсером у Львові.

(На фото - елемент паркуру, google.com)

Як розповів Ярослав Ільчишин у коментарі для 032.ua, станом на нині у Львові є дві школи, що займаються паркуром - це “LvivMotion” (до 2011 - “Творці руху”) - одна з перших шкіл паркуру в Україні, яка функціонує на Погулянці, а також - школа на Білогорщі, заснована учнями Ярослава.

“Львів - це мільйонне місто, тож без сумніву, вже давно є необхідність створення спеціалізованого відкритого майданчика універсального зразка, де можна поєднати і воркаут (Street workout), і калістеніку, і паркур. Будь-хто бажаючий міг би туди приходити і займатися”, - вважає Ярослав Ільчишин.

Читайте також: “Пошлая Молли”: Львів планує прийняти чергових гастролерів по Росії

На думку головного трейсера Львова, було би добре облаштувати паркур-майданчик на Знесінні та у Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького. При цьому, ініціатива має йти не лише від людей, які займаються паркуром, але й від міської влади, яка би пропонувала місце під облаштування майданчика.

“Дуже доречно було би зробити паркур-майданчик біля Порохової вежі, де є цілий комплекс: будують скейт-парк, є майданчик з турніками (ми там регулярно займаємось з хлопцями) та два баскетбольних майданчика. Оскільки баскетболом завжди займаються лише на одному, інший можна би було переоблаштувати”, - зазначив Ярослав Ільчишин.

Головний трейсер Львова розповів, чому і де у місті можна облаштувати паркур-майданчик, - ВІДЕО, фото-1

(На фото: жіночий паркур, google.com)

З його слів, на паркур-майданчику найважливішими елементами є перешкоди - “штучні джунглі”. Це може бути імітація гімнастичних коней, турніків, урбан-джунглі.

“Є маса варіацій, як це можна скомпонувати - усе залежить від бюджету, площі та категорії майданчика. В основному, це металеві конструкції, які переплітаються з бетонними конструкціями. Але якщо є дитяча категорія, бажано, щоби на майданчику було антитравматичне покриття - м’яке, прорезинене або пісок чи маленькі камінці. Якщо ж їх немає, то у дітей можуть бути травми”, - поділився трейсер.

Читайте також: Куди піти у Львові з 20 по 24 серпня: 8 цікавих подій

Ярослав Ільчишин також наголосив, що є варіанти паркур-парків у Шотландії або Швеції, які зроблені з використанням природніх перешкод - це дерев’яні конструкції та каміння, по якому можна стрибати.

“Якось ми з хлопцями зробили експеримент: на дитячому майданчику біля Порохової вежі повісили на арці два гімнастичних кільця. За 10 хвилин зібралась черга з дітей, чоловік 10 - 15, які хотіли повисіти й попідтягуватися на тих кільцях. Паркур-майданчик - це Клондайк, і Міністерство молоді та спорту чи Львівська міська рада навіть не знають, наскільки це місце було би популярне”, - вважає Ярослав Ільчишин.

Вартість таких майданчиків дуже різна і, знову ж таки, коливається від цілей, площі та категорії проекту. За словами головного трейсера Львова, у Польщі є досвід створення таких майданчиків при мінімальному бюджеті - 15 тисяч злотих (приблизно, 100 тисяч гривень).

Головний трейсер Львова розповів, чому і де у місті можна облаштувати паркур-майданчик, - ВІДЕО, фото-2

(Паркур на природі, фото: google.com)

За ці гроші можна облаштувати міні-паркур-парк зі всіма умовами та основними елементами. В Україні це навіть би вийшло дешевше, переконаний Ярослав Ільчишин, тому що складові майданчика - метал, цемент коштують у нас менше.

Нагадаємо, що у 2016 році у Львові висували ідею створення паркур-майданчика у Парку культури та відпочинку. З такою пропозицією до керівництва Парку звернулись ініціативні львів’яни: уже був розроблений проект, узгоджений з адміністрацією, але через відсутність фінансування, його не реалізували. За планом, його мали розташувати неподалік від мотузкового парку, що є у Парку культури.

Читайте також: Події у Львові на День Незалежності України 2018, які варто відвідати. ПРОГРАМА

Як розповіли кореспонденту 032.ua у прес-службі Львівської міськради, наразі місто не планує створювати паркур-майданчики. Натомість зосередились на класичних спортивних майданчиках, облаштовують скейт-майданчик на вул. Винниченка.

Додамо, що команда “LvivMotion” - відкрита для усіх, хто має бажання спробувати свої сили в паркурі. Упродовж останніх 7 років львівські трейсери є активними учасниками різноманітних фестивалів та спортивних заходів, популяризують здоровий спосіб життя власним прикладом. Нижче пропонуємо подивитися, що таке мистецтво паркуру на відео та фото від команди “LvivMotion”.

2HandStand

Публикация от LvivMotion (@lvivmotion)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #культура #паркур #спорт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,04
40,08
EUR
43,00
43,07
PLN
9,90
9,93
Оголошення
live comments feed...