• Головна
  • Мешканців Львівщини незвичним чином закликали боротися з торгівлею людьми, - ФОТО
20:27, 30 липня 2018 р.

Мешканців Львівщини незвичним чином закликали боротися з торгівлею людьми, - ФОТО

30 липня у Львові провели інформаційну акцію “Лабіринт можливостей”, основне завдання якої - поінформувати мешканців області про небезпеку потрапляння у ситуацію торгівлі людьми та закликали боротися з цим явищем, - передає 032.ua.

За даними прес-служби Львівської ОДА, у межах акції усім охочим запропонували пройти побудованим з 254 коробок лабіринтом та відповісти на запитання щодо працевлаштування за кордоном. Під час виходу із лабіринту кожен учасник дізнається, чи достатньо він знає інформації про подорожі і роботу за кордоном, і таким чином оцінює ризики стати жертвою торгівлі людьми.

Як розповіла директор департаменту соціального захисту населення Наталія Кузяк, на Львівщині станом на нині 26 мешканців мають статус таких, що постраждали від торгівлі людьми.

"Ці особи мають першочергове право на надання психологічної, соціальної, медичної допомоги, на отримання одноразової грошової допомоги і за бажанням можуть перебувати на обліку у центрі соціальних служб”, - додала Наталія Кузяк.

Читайте також: Із жовтня заклади первинної медичної допомоги Львова фінансуватимуться по-новому

Правоохоронці зазначають, що найкращий спосіб уберегти себе - це ретельна перевірка інформації про роботодавця під час пошуку роботи за кордоном. При цьому, не слід підписувати документи незрозумілою мовою, уникати оголошень на інформаційних дошках. Здебільшого, усю необхідну інформацію про роботодавця можна знайти у реєстрі Міністерства соцполітики у вільному доступі на сайті.

Під час підписання контракту, потрібно звертати увагу на повну інформацію про умови роботи: соціальне, медичне страхування, умови репатріації мігранта; уникати абстрактних формулювань в контракті. Ніколи не віддавати оригінал паспорта роботодавцю.

Упродовж дня, у парку "На валах" (вул. Винниченка) і біля прикордонних пунктів пропуску волонтери роздавали інформаційні буклети в рамках акції, де також є перелік номерів телефонів, за якими звертатись, якщо людина потрапила у ситуацію торгівлі людьми.

Нижче пропонуємо переглянути фото з львівської акції:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032.торгівля_людьми
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...