• Головна
  • Із жовтня заклади первинної медичної допомоги Львова фінансуватимуться по-новому
16:27, 30 липня 2018 р.

Із жовтня заклади первинної медичної допомоги Львова фінансуватимуться по-новому

Із жовтня заклади первинної медичної допомоги Львова фінансуватимуться по-новому

Із жовтня одинадцять комунальних медичних установ, які перетворили на некомерційні підприємства, отримуватимуть кошти за обслуговування своїх пацієнтів за новим принципом фінансування.

Про це повідомив керівник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб, - передає 032.ua з посиланням на Львівську міськраду.

Мова йде, зокрема про такі комунальні некомерційні підприємства: 10-та міська лікарня; поліклініки № 1, 2, 3, 4, 5, 6 міста Львова, а також міські клінічні лікарні №3, 4, 5 та Львівську 1-шу міську клінічну лікарню імені Князя Лева. Зазначимо, що ці установи перетворили на комунальні некомерційні підприємства у березні 2018 року, рішенням депутатів Львівської міськради.

Читайте також:  14 медичних закладів на Львівщині перетворили у комунальні некомерційні підприємства

Вказані заклади охорони здоров'я будуть укладати договори з Національною службою здоров'я України та вже з 1 жовтня отримуватимуть фінансування на підставі декларацій, підписаних з пацієнтами. Фінансування для кожного закладу є індивідуальним та залежить від кількості пацієнтів, які підписали декларації з лікарями кожної установи. Гроші за тарифами Національної служби здоров’я України заклади будуть отримувати щомісячно.

Зі слів Володимира Зуба, зараз на стадії перетворення перебувають медичні заклади, що надають вторинну медичну допомогу.

"Хоча вони могли змінити свою організаційно-правову форму і у 2019 році, так як надають вторинну допомогу, проте вирішили не зволікати і перетворитись в комунальні некомерційні підприємства вже в цьому році", - зазначив начальник управління охорони здоров’я ЛМР.

За попередньою інформацією, у Львові декларацію з обраним лікарем підписало 364, 5 тисячі містян, що становить майже половину від усіх мешканців, прописаних у місті.

Нагадаємо, сайт 032 раніше детально розповідав, як правильно укласти декларацію зі своїм сімейним лікарем та що потрібно при цьому пам'ятати. Нижче пропонуємо вам також взяти участь в опитуванні від нашого сайту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Голос міста
Так, підписав(-ла)
50,9%
Ще ні, але збираюсь
29,8%
Ні, я не підтримую медичну реформу
14,0%
Що за декларація?!
5,3%
#Львів #новини #032 #медицина #реформа #лікарі #декларації
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...