В Карпатах у три зміни триває будівництво нового Бескидського тунелю

Наразі будують три під’їзні автодороги до місця спорудження тунелю.

Про це поінформував начальник відокремленого відділу з будівництва Бескидського тунелю Володимир Харлан, повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

Одну з автодоріг залізничники прокладають від сусіднього села Опорець (Соколівського району Львівської області) до східного порталу. Щоб ліквідувати місця розмивів, залізничники зробили укріплення берегів р.Опір, яка протікає через село, та влаштували русло річки для того, щоб у новий тунель не потрапляли ґрунтові води.

Інша автомобільна дорога, яку вже збудовано на 60%, веде до місця  складування ґрунту, який вивозитимуть під час прокладення нового тунелю.

Третя автодорога пролягає до складу вибухових речовин, які використовуватимуться для проходки тунелю.

Оскільки будівництво Бескидського тунелю вестиметься безперервно у три зміни, то важливо мати достатній запас будівельних матеріалів. Залізничники закінчують облаштовувати склади для піску, щебеню, змонтовані ємності для зберігання цементу. Також вже змонтований завод із виготовлення бетонної суміші.

Для будівництва тунелю буде використано понад 81 куб.метр бетону та понад 7 тис. тонн армованих конструкцій. Будівельні матеріали постачатимуть українські виробники.

Для перевезення будівельних матеріалів до місця будівництва нового тунелю укладено під’їзні колії та  стрілочні переводи.

На підготовчих роботах, які з минулого року проводить Львівська залізниця, задіяно більше ста працівників: не лише залізничників, а й представників підрядних організацій.

Як зазначив начальник управління інженерних споруд головного колійного господарства Укрзалізниці Георгій Линник, врізка тунелю розпочнеться після закінчення державної експертизи та затвердження проекту Кабінетом Міністрів України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі