• Головна
  • Львівська п’ятниця 13-те: жартівливі прикмети та забобони
00:04, 13 вересня 2019 р.

Львівська п’ятниця 13-те: жартівливі прикмети та забобони

Сьогодні - п’ятниця 13-те, містичний день, коли з людьми, за переказами, трапляється щось погане з різних причин.

Сайт 032.ua спробував адаптувати народні прикмети, пов’язані з цим днем, до львівських реалій у жартівливому форматі і ось що з цього вийшло.

!Увага! Цей текст є розважальним, тож емоційно вразливих людей із поганим почуттям гумору просимо обрати для перегляду інший матеріал ТУТ.

У цей день нечисть збирається на шабаш

Давні легенди та повір’я свідчать про те, що у п’ятницю 13-го відьми та упирі на чолі з самим дияволом злітаються на шабаш. Хоч згідно з легендами, львівська нечисть збирається на Лисій горі, у наш час це може трапитися будь-де. До слова, зазвичай у п'ятницю відбувається засідання виконавчого комітету Львівської міськради...

Ні - львівським маршруткам

Одна з прикмет про п’ятницю 13-те говорить, що у цей день не можна вирушати в подорож, оскільки дорога буде наповнена неприємними сюрпризами. Ми ж не рекомендуємо сідати у львівську маршрутку ніколи, бо цей вид транспорту завжди багатий на неприємні, моторошні сюрпризи, від яких стигне кров.

Не сваритися і не вступати в конфлікти

Цей пункт прямо пов’язаний із першим: у п’ятницю 13-го в людей може спостерігатися підвищена емоційність, яка призведе до скандалів, сварок та навіть бійок. Громадський транспорт Львова - це містична пересувна зона зі значним скупченням негативної енергії, яка досі не досліджена фахівцями. Не варто ризикувати своїм здоров’ям, краще ходити пішки. Хоча негативні моменти можуть підстерігати вас у цей день будь-де.

Не укладати фінансових договорів

Деякі прикмети та забобони не рекомендують брати чи давати у цей день гроші в борг чи робити великі покупки. Але є й страшніші речі у Львові, пов’язані з фінансами, наприклад, несанкціонована торгівля продуктами харчування просто неба. Після того, як львів’янин чи львів’янка пройде "бойове хрещення" колами ринкового пекла, жодні “диявольські” контракти їм не страшні.

Не можна митися та стригти нігті

Існує досить дивна прикмета щодо п’ятниці 13-го, що у цей день не можна митися, стригти волосся чи нігті. Достеменно не відомо, звідки походить цей забобон, але львів’ян точно таким не злякаєш: майже щоденні відключення холодної або гарячої води по місту загартували не лише тіло, але й дух кожного мешканця Львова.

Нижче пропонуємо також ознайомитися із переліком застережень від редакції сайту 032.ua, чого дійсно варто боятися і уникати в п’ятницю 13-го.

Зустрітися з ямою на львівських дорогах або тротуарах

Уникайте виїзду та виходу з дому! Адже у п’ятницю 13-го існує підвищений ризик розбити машину в одній з численних вибоїн на будь-якій з вулиць міста чи зламати ногу, спіткнувшись об погано перекладену плитку після чергового проведення комунікацій. Зрештою, як і в будь-який інший день року.

Не проходьте під балконом

Якщо ви все-таки наважились вийти з дому, не ходіть попід балконами та фасадами будинків зі скульптурами, бо є великий шанс, що вам на голову приземлиться шматок цегли або рука атланта чи каріатиди. Зрештою, як і в будь-який інший день року.

Не влаштовуйте гулянок у ресторанах

У п’ятницю 13-го є підвищений ризик того, що у вас просто з-під носа заберуть склянку з випивкою, за яку ви уже заплатили, оскільки літній майданчик бару, де ви вирішили перепочити, встановлений незаконно і правоохоронці прийдуть його “згортати”. Ще один варіант - їжа буде зіпсутою і ви отримаєте харчове отруєння. Зрештою, як і в будь-який інший день року.

Не дивіться телебачення і не читайте пресу чи стрічку в соцмережах

Як уже було сказано, у п’ятницю 13-го найбільше орудує різна нечисть, яка різними способами намагатиметься привернути вашу увагу. Не ведіться на це і уникайте контактів з будь-якими засобами масової інформації та інтернетом. Краще почитайте книжку або проведіть час із близькими людьми. Зрештою, як і в будь-який інший день року.

*ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ КОПІЮВАННЯ ТЕКСТУ БЕЗ ПИСЬМОВОЇ ЗГОДИ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ТА ВВАЖАЄТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #розваги #п'ятниця_13 #забобони #прикмети #жарти #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,36
EUR
42,77
42,85
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...