• Головна
  • У 5 львівських школах діти самостійно можуть складати шкільне меню
15:14, 6 лютого 2018 р.

У 5 львівських школах діти самостійно можуть складати шкільне меню

Разом з батьками школярі заздалегідь обирають собі на обід одну із запропонованих у їдальні страв.

Пілотний проект «Обід на вибір» наразі триває у п’яти навчальних закладах Львова. Як інформує прес-служба Львівської міської ради, таку ідею вперше реалізують міські школи №4, 60, 53, 42 та 98.

За словами мера Львова Андрія Садового, експеримент, у рамках якого кожен учень 1-4 класів може обрати собі другу страву на обід, хочуть запровадити й в інших школах міста.

«Раніше близько 40% дітей не хотіли їсти те, що їм пропонували у шкільній їдальні. Сьогодні майже 100% учнів з’їдають все. Таку практику місто буде впроваджувати й в інших школах. Це залежить від бажання керівництва шкіл, а також можливості постачальників, що забезпечують харчування. Цей досвід ми також готові поширювати на усю Україну», — зазначив Андрій Садовий під час сьогоднішнього візиту до школи №53.

Як розповіли в управлінні освіти, в межах двотижневого шкільного меню розроблено три або дві страви на вибір кожного дня. Діти обирають страву за тиждень. Надавачем послуг закуплено спеціалізоване обладнання для видачі їжі з мармітом, що дає можливість зберігати належну температуру страв впродовж дня.

Такий проект можливо поширити на усі навчальні заклади міста, оскільки за результатами аналізу встановлено, що якщо раніше учні не з’їдали більшу частину раціону, то зараз з’їдають 80%. Також надавачі послуг спільно із навчальними закладами придбали додаткове обладнання для приготування їжі. Проект отримав дуже позитивні відгуки від батьків та дітей.

Читайте також на нашому сайті:

Куди піти та що подивитися цього тижня у Львові

ТОП-5 концертів цього місяця у Львові, які варто відвідати

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #школи #шкільне_меню #учні_самі_складають_меню
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...