• Головна
  • Львівська облрада не хоче фінансувати видання української книги - ЛОДА
16:50, 15 серпня 2012 р.

Львівська облрада не хоче фінансувати видання української книги - ЛОДА

Понад 200 найменувань книг українською мовою на Львівщині не можуть бути видані, оскільки Львівська обласна рада досі не може погодити Програми підтримки вітчизняного книговидання на 2012 рік, якою передбачено 300 тисяч гривень для видавництва україномовних книжок.

Про це повідомили в прес-службі Львівської ОДА.

Рішення про включення книг до переліку видань, які претендують на підтримку обласної програми підтримки книговидання на 2012 рік, приймаються на засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської обласної ради та Громадської експертної ради з питань книговидання при облраді.

Слід зазначити, що Головне управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації Львівської ОДА провело усю підготовчу роботу з реалізації згаданого напрямку, а саме: було зібрано та узагальнено усі пропозиції від авторів та книговидавців про надання підтримки українському книговидавцю; розроблено Положення про підтримку вітчизняного книговидання в рамках Регіональної програми розвитку інформаційного простору на 2012-2016 роки; внесено зміни до списку членів експертної ради.

Однак, із незрозумілих причин, станом на сьогодні дане Положення і досі не може підписати голова Львівської обласної ради, а засідання експертної ради (головою якої є голова депутатської комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської обласної ради О. Шейка), так жодного разу і не відбулося.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...