• Головна
  • У Львові і далі пропонують замінити Возницького його дочкою
15:38, 18 липня 2012 р.

У Львові і далі пропонують замінити Возницького його дочкою

Робоча група зі збереження культурних цінностей, зібраних Борисом Возницьким, обстоює кандидатуру Лариси Разінкової-Возницької на посаду генерального директора Львівської національної галереї мистецтв.

Про це йшлося на прес-конференції представників робочої групи, яка відбулася 18 липня у Львівській обласній раді.

Як зазначили учасники прес-конференції, робоча група вирішила рекомендувати на посаду директора Львівської галереї мистецтв Ларису Возницьку, яка багато років працювала поруч з батьком і, як ніхто інший, знала його плани, бажання і сподівання. «Із 50 років праці Бориса Григоровича у цій ділянці пані Лариса 40 років працювала з батьком, була його помічником, - зазначив Юрій Шухевич. – Вона є головою Асоціації реставраторів, прекрасно знає галерею, ті об’єкти, якими галерея опікується. До того ж, вона знала всі плани, наміри, побажання, сподівання свого батька».

Професор Львівської національної академії мистецтв, депутат Львівської обласної ради Ярослав Кравченко зазначив, що Лариса Борисівна не відразу погодилася на пропозицію робочої групи, однак її переконали. «Ми одноголосно підтримали кандидатуру Лариси Возницької як людини, яка гідно продовжить справу свого батька, яка щиро переживає за збереження цілісного комплексу Львівської галереї мистецтв», - наголосив Ярослав Кравченко.

«Звичайно, думка робочої групи має рекомендаційний характер, - зазначив Роман Лубківський, - але ми надіслали листа в Міністерство культури і сподіваємося, що там прислухаються до нас». Однак, за словами Романа Лубківського, з’явилася одна кандидатура не з середовища музейників, яка нібито фігурує в пропозиціях Міністерства культури. «Але я, чесно кажучи, не вірю, щоб цю пропозицію розглядали серйозно, бо він ніколи не працював як музейник, а робота в галереї вимагає тієї фаховості, в яку включаються і талант, і покликання, і ремесло, і великий авторитет».          

Як зазначив в.о. директора Львівської галереї мистецтв Володимир Пшик, зараз дуже важливо зберегти те, що надбав Борис Возницький, втримати все в нормальному стані, дати друге дихання.

У прес-конференції також взяли участь директор Представництва Американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу Мейлах Шейхет, доктор історичних наук, завідувач відділу Інституту українознавства імені І. Крип’якевича НАН України Володимир Александрович.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...