• Головна
  • На Львівщині назвали вулицю на честь кооператора
10:51, 12 липня 2012 р.

На Львівщині назвали вулицю на честь кооператора

Стрийська міська рада прийняла рішення вшанувати пам’ять видатного кооператора Тадея Григоровича Швеця та назвати його ім’ям одну з вулиць міста.

Про це 032.ua повідомили в прес-службі Укоопспілки.

Вулиця, що отримала ім'я Тадея Швеця, знаходиться в районі новобудов «Дуброва» міста Стрий.

Тадей Григорович був видатним кооператором, все життя пропрацював в системі, зокрема 41 рік на посаді голови правління Стрийської райспоживспілки. «Він був іноватором, саме під його керівництвом в населений пунктах району виростали один за одним торговельні комплекси, почала розбудовуватись галузь кооперативного виробництва, він започаткував традицію проводити в райспоживспілці не тільки обласні, а й республіканські семінари», - зауважив голова правління Львівської облспоживспілки Михайло Ванівський.

«Кооператори завжди брали активну участь у суспільному житті як на місцях, так і на державному рівні, і ми дуже раді, що люди пам'ятають, який внесок зробила система споживчої кооперації для розбудови України, - зазначив Голова Правління Укоопспілки Владислав Гончаренко. - Тим більш символічно, що пам'ять нашого колеги вшанували саме в рік, який ООН проголосила Міжнародним роком кооперації».

Додатково

Тадей Швець був відомим публічним діячем на Західній Україні. Свого часу Щвець входив до складу правління Львівської облспоживспілки, Центроспілки та Центральної спілки споживчих товариств України (Укоопспілки). Був відзначений званням «Заслужений працівник торгівлі України».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...