• Головна
  • До 70-річчя УПА на Львівщині проведуть облік пам’ятних знаків героям визвольної боротьби
17:07, 11 липня 2012 р.

До 70-річчя УПА на Львівщині проведуть облік пам’ятних знаків героям визвольної боротьби

До 70-ої річниці УПА на Львівщині необхідно провести облік пам’ятних знаків на місцях поховань учасників національно-визвольної боротьби та символічних могилах.

Про це йшлося на нараді голови Львівської обласної ради Олега Панькевича з підготовки до відзначення 70-річчя УПА.

«Чимало пам’ятних знаків на могилах героїв, встановлених у 90-х роках, уже зруйновано, - зазначив Олег Панькевич. – Деякі з них потребують реставрації, деякі – заміни. Але, на жаль, немає реєстру пам’ятників, які є в містах і селах Львівщини».

На нараді голова доручив комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації подати пропозиції щодо формування реєстру пам’ятних знаків борцям за волю України.

Також на нараді йшлося про встановлення пам’ятних хрестів на могилах вояків УПА у 2012 році за програмою обласної ради. Як повідомив архітектор Ігор Подоляк, вже розпочато виготовлення пам’ятників із білого каменю з Демнянського кар’єру, що в Миколаївському районі. Цього року планується виготовити і встановити близько 150 таких знаків. В обласному бюджеті на це передбачено 700 тисяч гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...