• Головна
  • Гнізда з «євроремонтом» облаштували для лелек на Львівщині
15:12, 23 березня 2012 р.

Гнізда з «євроремонтом» облаштували для лелек на Львівщині

У рамках міжнародного соціального проекту «Захист білого лелеки» енергетики ПАТ «Львівобленерго» вже восьмий рік поспіль встановлюють металеві основи під лелечі гнізда. Цієї весни таких модернізованих гнізд встановили103. Про це повідомляє відділ корпоративних зв’язків ПАТ «Львівобленерго».

Переобладнуючи лелечі оселі, енергетики водночас захищають і птахів, і повітряні лінії електропередачі. Жити у цих гніздах лелекам безпечніше, адже вони змонтовані високо над проводами, що запобігає ураженню птахів струмом, а гнізда надійно закріплені і не загрожують падінням на лінії електропередачі.

«Лелеки люблять гніздититься на опорах ліній електропередачі – тому перші спроби вильоту молодих пташенят з гнізд часто призводять до зіткнення з проводами. Як наслідок, виникає замикання в електромережі та перерва в електропостачанні; окрім того, гинуть молоді лелечата. А у дощову погоду намокле гніздо стає електропровідним, що є загрозою для лелечої родини і збільшує технологічні витрати електричної енергії», - пояснює технічний директор ПАТ «Львівобленерго» Володимир Романишин.

Для вирішення цієї проблеми «Львівобленерго» власними силами та коштами виготовляє та встановлює основи, на які переносяться рештки старого гнізда. До того ж, на лінії електропередачі, яка знаходиться під новою лелечою оселею, накладають ізоляційні трубки, які захищають проводи від лелечого посліду, а також оберігають життя молодим лелечатам. Для зручного та оперативного встановлення металевих платформ під лелечі гнізда працівники Товариства періодично їх удосконалюють.

Загалом протягом 2005 - 2012 років ПАТ «Львівобленерго» встановило 608 платформ під лелечі гнізда.

Гнізда з «євроремонтом» облаштували для лелек на Львівщині, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,76
EUR
42,58
42,68
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...