• Головна
  • На Львівській митниці удосконалюють систему попереднього документального контролю
17:33, 15 березня 2012 р.

На Львівській митниці удосконалюють систему попереднього документального контролю

В пункті пропуску «Рава-Руська - Гребенне» відбулось виїзне засідання Комітету Громадської Ради при Держмитслужбі України з питань організації та порядку функціонування пунктів пропуску на кордоні. Про це повідомляє прес-служба Львівської митниці.

Метою засідання було обговорення питання щодо здійснення митними органами попереднього документального контролю в пунктах пропуску через державний кордон України». Учасники зустрічі мали змогу ознайомитись з інфраструктурою пункту пропуску, технологією митного та прикордонного контролю, безпосередньо поспілкуватись із перевізниками та представниками контрольних служб на кордоні, а також безпосередньо спостерігати за здійсненням попереднього документального контролю (ПДК) на кордоні.

Під час обговорення питання здійснення митними органами попереднього документального контролю учасники зустрічі констатували, що з моменту початку його застосування (з 15 грудня 2011 року) є позитивні зміни, зокрема усунуто надмірну кількість незалежних у своїх діях контролюючих органів у пунктах пропуску через державний кордон України, зменшено час загального процесу контролю, оформлення та пропуску вантажів у пунктах пропуску, прискорено товарообіг – що позитивно вплине на динаміку надходжень митних платежів до держбюджету. Це все має на меті покращити імідж України як транзитної держави, надійного та стабільного торговельного партнера для країн Європейського Союзу та СНД.

За результатами аналізу здійснення ПДК за цей час, його проведено у 95% випадків, з яких він повинен був бути проведений. Водночас учасники зустрічі обговорили можливі напрями вдосконалення цього процесу, зокрема шляхом розширення списку товарів, які б мали підлягати попередньому документальному контролю. Ці та інші пропозиції стануть предметом обговорення на наступному засіданні Громадської ради, яке відбудеться в Києві, за результатами якого буде розроблено рекомендації, які передадуть для розгляду відповідним інстанціям.

На Львівській митниці удосконалюють систему попереднього документального контролю, фото-1
На Львівській митниці удосконалюють систему попереднього документального контролю, фото-2
На Львівській митниці удосконалюють систему попереднього документального контролю, фото-3
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...