• Головна
  • У Львові запрацює перший в Україні банк грудного молока
21:00, 16 березня 2016 р.

У Львові запрацює перший в Україні банк грудного молока

Приміщення для банку грудного молока надав колишній харчоблок обллікарні.

дітям буде корисно, і гроші зекономимо

Про це в коментарі 032.ua розповів головний лікар Львівської обласної лікарні Михайло Гичка.

За його словами, сьогодні у Європі є близько 200 банків грудного донорського молока. Саме такий банк за європейськими стандартами вирішили створити і у Львові. Потрапити у банк молоко зможе двома шляхами. У першому випадку — коли дитина народжується завчасно, адже тоді молока прибуває більше ніж достатньо. У іншому випадку - коли дитина являється здоровою, але тим не менш надлишок молока утворюється.

Грудне молоко з банку допомагає вижити не тільки новонародженим малюкам, але й також і тим, хто в місячному віці залишився без матері. Допоможе молоко із банку також і дітям з малозабезпечених сімей, де жінка втратила молоко. Отож, саме тому вирішили створити такий банк, адже відомо, що дитина себе краще почуває на природному молоці, а не на штучному.

«Ми зараз закупляємо дитячі суміші, щоб годувати новонароджених, матері яких не можуть цього робити природнім шляхом. Виходить дорого. А якщо у нас буде перевірене грудне молоко, то і дітям буде корисно, і гроші зекономимо», - зазначив Михайло Гичка.

Зазначимо, що донором у цьому банку може стати кожна охоча мама. Для цього лише вимагається пройти обстеження, щоб переконатися у здоровому стані організму.

Наразі у виділеному приміщенні виконуються усі необхідні ремонтні роботи, а саме міняють труби та встановлюють опалення. Коли банк грудного молока розпочне свою роботу наразі невідомо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,57
39,70
EUR
42,62
42,80
PLN
9,80
9,86
Оголошення
live comments feed...