• Головна
  • У Львові урочисто перепоховали 511 останків людей, які загинули від радянського режиму в Україні (ФОТО)
16:30, 3 лютого 2016 р.

У Львові урочисто перепоховали 511 останків людей, які загинули від радянського режиму в Україні (ФОТО)

Сьогодні, 3 лютого, на полі почесних поховань № 76 Личаківського цвинтаря відбулася урочиста церемонія перепоховань 511 останків в’язнів пересильної тюрми № 25, що в 1944-1955 рр. функціонувала у Львові на вул. Полтв’яна (тепер просп. В. Чорновола, 45).

Про це 032.ua повідомили у прес-службі міської ради.

За словами мера Львова Андрія Садового, загалом у 20 столітті радянський тоталітарний режим вбив кожного другого українця, тож сьогодні громада виконала свій християнський обов’язок перед загиблими людьми.

Війна закінчується тоді, коли вмирає останній воїн

"Війна закінчується тоді, коли вмирає останній воїн, який брав в ній участь. І наше завдання - належно поховати. Ми не знаємо тих людей, ми не знаємо їхньої долі, але ми знаємо, що вони пішли із життя через ворога, який знищував тоді, і тепер теж намагається знищити наш народ”, -зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, що у вересні 2013 року власник ділянки в садовому кооперативі «Світоч» під час земляних робіт виявив людські кісткові рештки і повідомив про це керівництво Меморіального музею «Територія Терору». Фахівці комунального підприємства «Доля», яке займається пошуком поховань учасників національно-визвольних змагань та жертв воєн, депортацій і політичних репресій, провели обстеження і підтвердили, що на території є масові захоронення.

А влітку минулого року, пошуковці також виявили понад 20 людських останків на території будівництва музейного комплексу «Територія Терору» на просп. В. Чорновола, 45. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032_ua #новини #Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...