• Головна
  • Працівники трамвайного депо №1 пікетують Львівську міськраду (ФОТО)
14:09, 8 грудня 2011 р.

Працівники трамвайного депо №1 пікетують Львівську міськраду (ФОТО)

8 грудня понад 50 працівників трамвайного депо №1 ЛМКП «Львівелектротранс» протестують проти реорганізації підприємства на площі перед будівлею Львівської міської ради.

Як повідомила ZAXID.NET голова профкому депо №1 Галина Козак, на пікет вийшли ті працівники, які сьогодні вихідні. «Ми планували акцію на 100 чоловік. Люди, які мають зміну, усі на роботі. Задіяні ті, хто вихідні, або підуть працювати у другу зміну», - уточнила вона.

Г.Козак повідомила: «19 грудня наше депо мають ліквідувати, а зробити натомість ремонтні майстерні. Є наказ директора ЛМКП «Львівелектротранс» Володимира Карпи від 19 жовтня 2011 про можливе вивільнення на весь колектив. Він має вступити у дію 19 грудня цього року». Вона додала: «З 220 працівників нашого підприємства 60 осіб мають скоротити, у ремонтних майстернях мають працювати 49 осіб, арешту обіцяли перевести в інші підрозділи».

Голова профспілкового комітету трамвайного депо №1 заявила, що колектив проводив профспілкові збори і неодноразово заявляв керівництву, що не бажає ліквідації. «Ми вважаємо, що ми колектив, який може успішно працювати. Треба, щоб вкладали кошти на закупівлю запчастин для ремонту, і ми будемо працювати повноцінно, – прокоментувала Г.Козак. – Депо може виконувати капітальний, середній і поточний ремонт і випуск вагонів. Проте в закупівлю запчастин майже не вкладали коштів. Лише в останні два місці - 30 тис. грн на закупівлю запчастин, а так, в основному, ми проводили ремонти за рахунок наших внутрішні резервів».

Невдовзі після початку пікету до його учасників вийшов заступник директора департаменту з питань житлового господарства Львівської міської ради Володимир Будзан. У відповідь на вимоги пікетувальників звільнити теперішнього директора депо №1 і залишити керування цим депо і депо №2 Миколі Петришину, Володимир Будзан запевнив: «Мер хоче звільнити директора вашого депо, але не має кого поставити на це місце».

Також Володимир Будзан пояснив учасникам пікету плани Львова з ремонту і оновлення трамвайного парку. Окрім того, за його словами, сьогодні депо №1 відвідає перший заступник міського голови Олег Синютка; Володимир Будзан запропонував пікетувальникам озвучити свої вимоги і йому особисто.

Працівники трамвайного депо №1 пікетують Львівську міськраду (ФОТО), фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...