• Головна
  • У Львові волонтери відзначили ювілейний збір допомоги для бійців. Як це було (ФОТО+ВІДЕО)
13:40, 28 вересня 2015 р.

У Львові волонтери відзначили ювілейний збір допомоги для бійців. Як це було (ФОТО+ВІДЕО)

Волонтерська організація "Hand Made по-львівськи" відзначила рік діяльності та провела 50-ий ювілейний збір. За цей час благодійники стали надійним тилом для української армії. Як змінилися потреби військових з початку війни та чим вдалося їх забезпечити, кореспондент 032.ua поцікавилася у волонтерів. 

На 50-ому ювілейному зборі, який традиційно проходить біля пам'ятника Данилові Галицькому, – шумно та гамірно. Волонтери невтомно закликають перехожих плести маскувальні сітки для військових та купувати пам'ятні сувеніри. Серед тендітних дівчат помічаємо засновницю благодійної організації "Hand Made по-львівськи" Світлану Божко. Жінка пригадує, що її волонтерська діяльність розпочалася із повідомлення у соціальній мережі.

"Приблизно рік тому побачила заклик плести маскувальні сітки для військових. З цього все і почалося. До нас щодня приєднувалося все більше і більше людей", – додає з усмішкою пані Світлана.

Далі волонтери об'єдналися у благодійну організацію "Hand Made по-львівськи". Щонеділі благодійники проводять ярмарки, на яких збирають кошти для військових. За їхніми словами, за цей час вдалося, до прикладу, сплести понад 30 тисяч метрів квадратних маскувальних сіток та передати понад сто комплектів військової форми.

"Ми не зчулися, як пройшов рік. Багато зроблено, але ще більше треба зробити. Ми вже не можемо жити один без одного. Усі разом стали великою сім'єю", – зазначає Світлана Божко.

Волонтери кажуть, що святкуватимуть річницю своєї діяльності вже після війни, бо мають допомагати бійцям. Разом з тим пояснюють, мовляв, спочатку українські військові потребували найелементарніших речей, але з часом їхні потреби змінились. Наразі, як додають вони, військові попросили маскувальних сіток та теплих речей. 

"На початку війни вони були майже голі та босі. Тому шукали все – від взуття до медикаментів. Наразі готуємо їм сухі борщі та солодкі набори, а також плетемо сітки. Саме завдяки небайдужим людям ситуація стала набагато кращою. Однак це не привід зупинятися. Ми допомагатимемо бійцям до переможного кінця", – запевнили волонтери.

Автор: Ірина Даракова

У Львові волонтери відсвяткували ювілейну збірку допомоги для бійців. Як це було (ФОТО+ВІДЕО) (фото) - фото 1

У Львові волонтери відсвяткували ювілейну збірку допомоги для бійців. Як це було (ФОТО+ВІДЕО) (фото) - фото 1

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua #волонтери #благодійність #АТО #допомога_АТО #військові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...