• Головна
  • Львів досі чекає державних коштів на дороги до Євро-2012
09:00, 22 листопада 2011 р.

Львів досі чекає державних коштів на дороги до Євро-2012

Місто Львів досі не отримало на рахунки коштів з державного бюджету за відремонтовані дороги до Євро-2012. Про це 21 листопада повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

На запитання, чи надійдуть найближчим часом кошти від держави на зарплату освітянам, а також, яка ситуація з коштами на ремонт доріг, які Львову пообіцяли виділити з державного бюджету, мер сказав: «З державного бюджету поки що підтримки не маємо. Щодо коштів на дороги, їх обіцяють, та вони ще не надійшли».

Нагадаємо, Львів на ремонт доріг до Євро-2012 від держави на сьогодні отримав тільки 30 млн грн, натомість відремонтував доріг уже на понад 300 млн грн.

Нагадаємо, 19 жовтня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив виділення додаткових 20,5 млн грн на зарплату освітянам та інші витрати в галузі. Виділення першої частини – 10,5 млн грн – депутати погодили уже наступного дня на сесії, решту суми обіцяли виділити згодом. Додаткові кошти на освіту було взято за рахунок інших видатків бюджету, серед яких благоустрій та ремонт міжквартальних вулиць тощо.

Водночас, директор департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук повідомив, що міська влада Львова очікує на державні кошти для забезпечення зарплати працівникам освіти.

Щодо ремонту доріг у Львові Андрій Садовий сказав: «Відкрита вул. Личаківська. Витримані всі вимоги наших консультантів – певний час мала встоятися бруківка, яка була покладена. Багато львів’ян не розуміли, чому зроблена дорога, але її не відкривають. Ми її робили, щоб багато наступних років до неї не вертатися. Деякі дрібні речі, як турнікети, плитку – будуть доробляти, але сама магістраль відкрита».

Зі слів мера, наступною після ремонту мають відкрити вул. Городоцьку. Також триває ремонт на вул. Чупринки, Мельника і Коновальця.

«На вул. Пасічній частина зроблена, на вул. Вернадського тривають роботи. В принципі, ще ті кілька нормальних днів максимально використовуємо, щоб всі заплановані роботи на цей рік у місті виконати», – сказав мер.

Щодо збільшення кількості радіальних маршрутів, Андрій Садовий сказав: «Коли введемо нову транспортну схему, львів’яни краще зможуть користуватися транспортом, буде якісніше сполучення з різними районами. На 50-му (пл. Галицька‑Наукова, - ред.) маршруті введено більші автобуси – це позитив, мешканцям міста треба вертати великий транспорт, щоб людина могла себе комфортно почувати».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...