• Головна
  • Завтра громадські активісти разом із Синюткою поїдуть розчищати берег озера “Задорожнє” від парканів
22:04, 26 серпня 2015 р.

Завтра громадські активісти разом із Синюткою поїдуть розчищати берег озера “Задорожнє” від парканів

У четвер, 27 серпня, кілька громадських організацій Львова разом із головою Львівської ОДА поїдуть на озеро “Задорожнє”, аби очистити його берег від встановлених парканів.


Про це у коментарі 032.ua розповіла голова ГО “Варта 700” Наталія Шелестак.

За її словами зустріч на озері має відбутися о 16:00.

“Мені зателефонували із Львівської облдержадміністрації і повідомили, що завтра відбудеться робоча поїздка на озеро “Задорожнє”. Разом із активістами Львова на зустріч поїде і голова Львівської ОДА, Олег Синютка”, - розповідає Наталія Шелестак.

Як раніше писав 032.ua, у середу, 5 серпня, голова ГО “Варта 700” Наталія Шелестак запропонувала губернатору Львівської області Олегу Синютці звільнити озеро “Задорожнє” від парканів. Очільник області погодився поїхати на водойму і спільно із активістами розібратися із ситуацією, яка склалась.

Нагадаємо, що озеро "Задорожнє", куди так люблять їздити львів'яни на відпочинок, обгородили ще на початку квітня 2015 року.

Питанням, хто дозволив будувати паркан біля озера і хто нестиме за це відповідальність, зацікавилась і прокуратура. 

Так, Миколаївській міжрайонній прокуратурі вдалось з’ясовати, що, недивлячись на численні факти самочинного будівництва споруд в межах прибережної захисної смуги водойми "Задорожне", Миколаївська райдержадміністрація не вживає дієвих заходів щодо усунення явних порушень вимог ст. 60 Земельного кодексу України та ст. 89 Водного кодексу України.

Як повідомила 7 серпня 2015 року прес-служба прокуратури у Львівській області, Миколаївська міжрайонна прокуратура подала позов до Львівського окружного адміністративного суду про зобов’язання Миколаївської РДА до вчинення дій, спрямованих на забезпечення додержання режиму використання прибережної захисної смуги водойми «Задорожне».

Зараз судовий розгляд справи триває.

Зазначимо, що слідче відділення Миколаївського РВ ГУ МВС України у Львівській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.197-1, ч.3 ст. 197-1 КК України – самовільне зайняття земельних ділянок та самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятих земельних ділянках.

В межах провадження призначено будівельно – технічну експертизу.

Завтра громадські активісти разом із Синюткою поїдуть розчищати берег озера “Задорожнє” від парканів (фото) - фото 1

Завтра громадські активісти разом із Синюткою поїдуть розчищати берег озера “Задорожнє” від парканів (фото) - фото 1

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua #Задорожнє #озеро
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...