• Головна
  • Напередодні Дня Незалежності України перепоховають останки 56 воїнів УПА
19:07, 26 липня 2015 р.

Напередодні Дня Незалежності України перепоховають останки 56 воїнів УПА

Перепоховають українських патріотів у місті  Сколе, що на Львівщині. Таке рішення погодили на засіданні обласної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА. 

"Останки упівців, загиблих у 1945-1946 роках, віднайдено пошуковцями в урочищі Альтана Сколівського району, - розповів заступник директора КП ЛОР "Доля", кандидат історичних наук Ярослав Онищук. - Це найбільше захоронення воїнів УПА, яке віднайшли на території України. Цього разу вдалося ідентифікувати загиблих, оскільки разом з останками віднайдено й артефакти: тризубці, християнську символіку, монети, ґудзики".

Також на засіданні міжвідомчої комісії погоджено ремонт та впорядкування території польського військового цвинтаря в с. Задвір’я Буського району та реставрацію кладовища часів Першої Світової війни у с. Липники Буського району. Зокрема, на першому з них спочивають оборонці Львова під час польсько-радянської війни 1920 року. Відкриття відреставрованих кладовищ заплановане провести цього року за участі офіційних іноземних делегацій.

Важливим питанням, яке обговорювалось на засіданні було облаштування військових поховань загиблих солдатів Війська Польського у вересні 1939 року, адже станом на сьогодні віднайдено більш як 100 останків цих вояків. Зараз ці останки зберігаються в криптах костелів. Дане питання стоїть на порядку денному польсько-українських взаємин починаючи з 2010 року, тому обласна міжвідомча комісія запропонувала для розгляду на Державній комісії декілька альтернативних рішень щодо облаштування таких військових поховань на території області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua #Герої_АТО #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,37
EUR
42,77
42,85
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...