• Головна
  • Львівщина готується до святкування річниці створення Української Головної Визвольної Ради
17:32, 8 липня 2015 р.

Львівщина готується до святкування річниці створення Української Головної Визвольної Ради

12 липня цього року, у селі Сприня Самбірського району міста, пройдуть святкування з нагоди 71-річниці від створення Визвольної Ради.

Про це 032.ua повідомили у прес-службі ЛОДА.

До слова, урочисті заходи розпочнуться на Львівщині ще 9 липня. Цього дня, у селі Сприня стартує Друга військово-патріотична гра “Ігри Нескорених”. Команди-учасниці змагань посперечаються у конкуренція впоряду, стрільбі з лука, повстанського біатлону та багато іншого.

Основні заходи проходитимуть на території спортивно-оздоровчого комплексу “Прикарпаття”. Так, о 13.00, учасники заходів пішою ходою пройдуться до пам’ятника засновників УГВР, після чого відбудуться урочисте віче та святковий концерт.

Святкування урочистостей закінчиться переглядом документаль-історичного фільму про події Другої світової війни та спілкуванням з очевидцями тих подій.

Довідка:

УГВР (Українська Головна Визвольна Рада) – орган політичного керівництва українським визвольним рухом, який оголосив себе "верховним органом українського народу в його революційно-визвольній боротьбі", утворений в Україні наприкінці другої світової війни з ініціативи УПА й рев. ОУН (ОУН(б)). Метою організаторів було створення ширшої суспільно-політичної бази для боротьби збройного підпілля проти німців і більшовиків та притягнення до неї кадрів з-поза ОУН, хоч остання залишалася організаційною й ідеологічною базою УГВР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032_ua #святкування_ГУВР #71_річниця
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...