• Головна
  • Ситуація на Сході станом на 20 червня 2015 року (МАПА)
17:34, 20 червня 2015 р.

Ситуація на Сході станом на 20 червня 2015 року (МАПА)

На Маріупольскому напрямку спостерігається зниження кількості збройних провокацій з боку проросійських бандформувань. Бойовики один раз обстріляли позиції сил АТО з АГС та стрілецької зброї поблизу Широкиного. Також в цьому районі працював ворожий снайпер. Неподалік селища Лебединське відбулося бойове зіткнення, але завдяки професійним діям українських військовослужбовців, обійшлося без втрат.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, найгарячіше було на Донецькому напрямку. Бойовики не залишають спроб просунутись углиб території України під Мар’їнкою – в цьому районі відбулося два бойових зіткнення. Бойовики активно використовують важке озброєння, насамперед 120-мм міномети та 122-мм артилерію, а також бронетехніку. Зокрема, в районі Мар’їнки зафіксовано обстріл з БМП. Також бойовики застосували танки біля населенних пунктів Березове, Авдіївка і Опитне. Усього зафіксовано сім танкових обстрілів з боку бойовиків на цьому напрямку. Неспокійно також було поблизу населенного пункту Новгородське, де бойовики застосували 120-мм міномети і 122-мм артилерію.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув, 7 були поранені.

На Луганському напрямку бойовики активізувалися в районі Сокільників і Золотого, де у хід пішов широкий спектр озброєння, включно з 120-мм міномети і артилерію калібром 122 і 152 міліметрів. Не обійшлося без запеклих боїв – українські військові дали гідну відсіч ворожій ДРГ біля Лопаскіного та у зіткненні біля Щастя. Крім того, учора близько 04:50 ночі, бойовики вдалися до зухвалого обстрілу Попасної з ракетних систем залпового вогню «Град».

Місто було обстріляно з двох напрямків – населених пунктів Первомайськ і Клинове. З кожної точки було випущено по 20 снарядів. Українська сторона у Спільному центрі з контролю та координації задокументували факт обстрілу – кілька снарядів влучили у житловий квартал, зруйнувавши дві квартири. На щастя ніхто не постраждав, а наші військові оперативно допомогли місцевим мешканцям. Цей обстріл є не тільки черговим кричущим порушенням перемир’я, а й демонстрацією як бойовики нехтують життями мирних жителів і наражають їх на дедалі більшу небезпеку.

За інформацією Державної прикордонної служби України, за останню добу було зафіксовано 4 польоти ворожих безпілотників за допомогою яких бойовики здійснюють повітряну розвідку.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув, 7 були поранені.

Ситуація на Сході станом на 20 червня 2015 року (МАПА), фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#АТО #військові #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...