• Головна
  • “Масова втрата свідомості у дітей перед чудотворною іконою, більше схожа на отруєння хімічними ароматизаторами”, - Юрій Пацюрко
15:00, 25 травня 2015 р.

“Масова втрата свідомості у дітей перед чудотворною іконою, більше схожа на отруєння хімічними ароматизаторами”, - Юрій Пацюрко

Нещодавно, у шкільному залі села Ожидів Бузького району, під час богослужіння до чудотворної ікони Богородиці 26 дітей втратили свідомість. Про обставини події з таємничою іконою дізнавався кореспондент 032.ua.

Усі діти, які втратили свідомість розповідали про те, що від ікони йшов неприємний запах.

За словами директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Юрія Пацюрка, усі діти, які втратили свідомість розповідали про те, що від ікони йшов неприємний запах, а також скаржились на розпираючий головний біль, запаморочення, підвищений артеріальний тиск та біль в ікроножних м'язах.

“На щастя, в Ожидові ніхто не загинув. Ажде, діти — це святе. І як би там не було духовну сторону нашого суспільства треба виховувати. Але, як медик, як людина, яка знаходиться на охороні життя та здоров'я людей, я не можу зрозуміти організаторів цього масового заходу. Чому чудотворна ікона була передана саме школі, а не Церкві, де краще циркулює повітря за рахунок високих куполів. І куди дивилось керівництво закладу, невже вони не знали, що може виникнути нестача повітря чи можливо вперше у цьому залі проводять подібний захід? Більше того, ніхто не знає хто займається організацією передачі ікони школам. Не має детального висвітлення ні в засобах масової інформації, ні на телебаченні. Все якесь таємне.”, — каже Юрій Пацюрко.

Окрім цього, він зазначив, що на його думку, масова втрата свідомості у дітей перед чудотворною іконою, більше схожа на отруєння хімічними ароматизаторами, аніж просто від нестачі повітря у залі.

“Клінічна картина виглядала дуже специфічно. Оскільки, при гіпоксії тиск падає, і його потрібно піднімати. А тут навпаки у дітей був високий тиск близько 140/80 та й інші симптоми не вказували на те, що причиною втрати свідомості була нестача кисню.

Мені прикро, що не було прийнято ніяких мір, і ще під час того, коли діти почали втрачати свідомість ікона була передана до села Гумнисько. Тобто, коли наші медики закінчили надавати допомогу вже не було ні ікони, ні тих хто її приніс. Складається дивна ситуація. Мені здається, що саме організатори найперше мали допомагати рятувати дітей, а не втікати із цього залу. Відтак, ще цього дня, коли я був на швидкій у Бузьку, ввечері поступив дзвінок з Гумнисько про те, що ще 2-є дітей втратили свідомість біля ікони”, - зауважує Юрій Пацюрко.

Зазначимо, що за неофіційною інформацією медиків, зібраною від батьків, під час події в Ожидівській школі втратило свідомість 50 осіб. Для надання медичної допомоги було скеровано близько 5-ти бригад екстреної медичної допомоги, а на місці події працювало 22 медики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Ожидів #ікона #екстрена_допомога #Юрій_Пацюрко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...