• Головна
  • У жовтні львівські медики проведуть акцію з профілактики раку у жінок
17:01, 6 жовтня 2011 р.

У жовтні львівські медики проведуть акцію з профілактики раку у жінок

З 10-го до 21 жовтня у всіх поліклініках Львова проведуть акцію з профілактики та раннього виявлення захворювань шийки матки та молочної залози - про це сьогодні під час брифінгу повідомив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради.

У дні проведення акції кожна жінка зможе звернутися до будь-якого поліклінічного відділення міста та пройти гінекологічний огляд у жіночій консультації.

Медики також закликають львів'янок пройти мамографічне обстеження та перевірити молочні залози у міському мамографічному центрі (4 міська поліклініка) та в обласному онкоцентрі.

Таку акцію в місті проводять п'ятий рік поспіль. За словами Володимира Зуба, за цей час до медиків звернулося понад 60 тисяч жінок. Патології виявили у кожної п'ятої жінки. Як наголосив Володимир Зуб, раніше патології виявляли у жінок більш старшого віку, проте зараз хвороби "молодшають".

"Обстеження потрібно проводити раз на рік, якщо жінка здорова, періодичність можна збільшити до одного разу на два роки, -- зазначила Ольга Карева, завідувач жіночої консультації №2 Першої міської клінічної лікарні ім. Князя Лева. - Обстеження займає зовсім небагато часу: з жінкою проводять співбесіду, потім беруть аналізи і відправляють їх до цитологічної лабораторії, а ще медик проводить обстеження молочних залоз".

Такі профілактичні огляди, за її словами, дають змогу виявляти хвороби на ранніх стадіях, що сприяє швидшому одужанню пацієнток.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...